Tarım ve Orman Bakanlığı, üniversitelerin tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri bölümlerinden mezun olan "Uzman Eller Projesi" kapsamındaki üreticilerin projelerine 100 bin liraya kadar hibe desteği verecek...
Prooje başına 100 Bin TL hibe desteği verileceğini açıklayan Alanya İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projelerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini ifade etti.
İlçe Müdürü Rüzgar, bu destek için proje başvurularının 14 Ocak - 28 Şubat 2022 tarihleri arasında https://uzmaneller.tarimorman.gov.tr adresi üzerinden e- devlet şifresi ile yapılacağını bildirdi. Rüzgar, “Tüm illerde 2022-2024 döneminde uygulanacak proje kapsamında, kırsal alanda yaşayan/yaşamayı taahhüt eden, tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri eğitimi veren meslek yüksekokulları veya üniversitelerin bu bölümlerinden mezun olanların yararlanacağı bitkisel üretim, hayvansal üretim, su ürünleri üretimi, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimi ile söz konusu bu ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projelere hibe ödemesi yapılacak. Bu kapsamda her yıl 2 bin proje için proje başına 100 bin liraya, 3 yıl toplamında ise 600 milyon liraya kadar bakanlığımız tarafından hibe desteği verilecek. Bu konuda bilgi almak ve başvuru yapmak isteyen vatandaşlarımız, ilçe müdürlüğümüze gelerek gerekli bilgileri alabilirler” dedi.
Destekleme Konuları:
a) Hayvansal üretime yönelik projeler kapsamında;
1) Büyükbaş hayvan yetiştiriciliği ve besiciliği,
2) Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ve besiciliği,
3) Arı yetiştiriciliği ve bal üretimi,
4) Arı sütü, ana arı, polen ve benzeri arı ürünleri üretimi,
5) İpekböceği yetiştiriciliği ve tesis yapımı,
b) Maksimum üretim kapasitesi 29 ton/yılı aşmaması koşuluyla, su ürünleri üretimine yönelik projeler kapsamında;
1) Alabalık, yayın balığı, sazan, mersin balığı, tilapya, karabalık entansif üretim tesisleri ve/veya kuluçkahaneleri,
2) Midye ve kara salyangozu entansif üretim tesisi,
c) Bitkisel üretime yönelik projeler kapsamında;
1) Kapama meyve bahçesi tesisi,
2) Fide, fidan, iç ve dış mekân süs bitkisi yetiştiriciliği,
3) Kontrollü örtü altı yetiştiriciliği,
4) Kültür mantarı üretimi ve tesis yapımı,
5) Ormancılık projeleri,
6) Organik ve organomineral gübre üretim tesisleri,
7) Bitkisel üretimde zararlı organizmalar ile mücadelede kullanılan biyolojik veya biyoteknik mücadele ürünlerine yönelik üretim projeleri,
8) Tıbbi ve aromatik bitki üretimine yönelik projeler,
ç) Yöresel ürün ve coğrafi işaretli ürün üretimine yönelik projeler,
d) (a), (b), (c) ve (ç) bentlerinde belirtilen ve üretimi yapılan ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projeler.