head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

Alanya Metal İşleri Odası’nın devir teslim teslim töreninde açıklama yapan yeni Başkan Ali Rıza Açman’ın iddialarına 22 yıllık eski başkan Kerim Taş’tan açıklama geldi. Taş, “Ben bu adayı 22 yıl önce tertemiz teslim aldım ve hiç denetlenmedim” dedi... 

Alanya Metal İşleri Odası devir teslim töreninde Başkan Ali Rıza Açman dün, “Odamızın geçmişten bugüne kadar toplamda 213 bin TL borcu var, bu ödenmeyecek bir borç değil. Bunun hakkından esnafımız gelir. Öte yandan odanın geçmiş döneme ait yaklaşık 1 milyon 200 bin TL civarında alacağı olduğu öğrenildi” demişti. Yapılan açıklamaların ardından 22 yıllık eski başkan konuyla ilgili açıklama yaptı.

 

BAŞKAN TAŞ: ""ODAMIZI TERTEMİZ SORUNSUZ TELİM ALDILAR""


Kerim Taş yaptığı açıklamada, "Değerli esnaf ve sanatkarlarımızla birlikte  odamızın seçimini yaptık. Kazanan arkadaşları tebrik ettik, seçilen arkadaşlar mazbatalarını aldılar. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla birlikte devir işlemlerimizi yaptık. Ne yazık ki seçimle devir arasındaki 4 gün boyunca odayı müfettiş eşliğinde alacağız diye bas bas bağırdılar. Mali Müşavir ve avukatlarla birlikte gelen görevliler tek tek inceleyerek odayı tertemiz sorunsuz teslim aldılar. Ben bu odayı 22 sene önce dimdik teslim aldım. Bugüne kadar Alanya'mızdaki tüm odalar en az 2’şer defa denetlenmelerine rağmen ben hiç denetlenmedim. Yüzümün akıyla da odayı devrettim. Kamuoyuna bakıyorum yalan haberlerle dolmuş. "O da tamtakır. 213 bin TL borç bırakmış" diye feryad ediyorlar.

1,200 TL alacaktan ve 2 adet daireden bahsetmiyorlar. Ne vergi dairesine ne de SGK'ya borcumuz yok" ifadelerini kullandı.

Gazeteler