head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

Artan elektrik zamları ve temel gıda ürünlerindeki KDV indiriminin ardından HOTED Onursal Başkanı ve Başdanışmanı Hakan Halit Yeni’den de dikkat çeken bir açıklama geldi... 

""ZULME DEVAM EDİYORLAR,SOYULUYORUZ""...

Elektrik zamlarını zulüm olarak nitelendiren HOTED Onursal Başkanı ve Başdanışmanı Hakan Halit Yeni, gelen zamların aksine KDV indiriminin yok hükmünde olduğunu belirtti. Yeni, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

hoted 53771

""BU KDV İNDİRİMİNİN DE ÜZERİNE ÇÖKERLER""...
Elektriğe yapılan yüksek oranlı zam zulmü son gaz devam ederken, gıda zulmünde virgül kadar da olsa bir adım attılar gibi. Demedi demeyin! Halka duble zam zulmü yapan zincir marketler ve benzer yerler bu KDV indiriminin de üstüne çökerler. Çünkü denetim mekanizmaları bitik, neredeyse hiç işlemez vaziyette. İşliyor diye düşündüklerimiz ise, ya davulla zurnayla denetime giderler, yada ahbap çavuş ilişkisi içerisinde denetliyormuş gibi yollarına devam ederler. Eğer yaptığınız bir şeyin kısmen de olsa işe yaramasını, amacına ulaşmasını istiyorsanız önünü arkasını tarafsız ve aralıksız bir şekilde kontrol altına almalısınız. Aksi halde fırsatçılar böyle fırsatları kaçırmazlar üzerine çökerler ruhunuz bile duymaz. Kısacası değişen pek bir şey olacağına inanmıyorum. Değişen bir şey olmasını bir yana bırakın daha fazla üstüne koymasınlar, yeter. Öte yandan bir kez daha tekrar edeyim; elektirik faturalarındaki yüksek oranlı zam zulmü devam ediyor. İktidarın yetkilileri ise hiç inandırıcılığı olmayan çeşitli argümanlarla zamları unutturmak için elinden geleni yapıyor.

 ""İŞİMİZ ÇOK ZOR""...
Tam da böyle bir zamanda vatandaş derdimi nereye dökeyim, kime anlatayım diye çaresizlik içinde kara kara düşünürken, ana muhalefetin saygı değer yöneticisi, hiç kimsenin aklına gelmeyecek olağanüstü bir çözüm üretiverdi. Ve dedi ki; f’Faturaları ödemeyeceğim.’ Ne çözüm ama...Tam nobel ödüllük!!! Şimdi vatandaş kime derdini anlatsın, kimden medet umsun? Vallahi çok zor işimiz hem de çok. Hükumetin yetkililerine çağrımızı yeniliyoruz. Lütfen bu zulme bir son verin. Elektrik faturalarındaki yüksek oranlı, kabulü mümkün olmayan bu zamları geri almanızı, kabul edilebilir seviyelere çekmenizi bekliyoruz. 15 ay aklınızın bir köşesine yazınız.”

Gazeteler