head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

Alanya Belediyesi’nin kırsalda yaşayan bakıma muhtaç, engelli ve yaşlı hastaların sağlık hizmetlerinden faydalanabilmeleri amacıyla hayata geçirdiği Evde Sağlık Hizmeti çalışmaları sürüyor...

evde sağlık hizmeti 2 99993

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in kırsalda yaşayan engelli, yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşların sağlık hizmetlerinden tam anlamıyla faydalanmalarını sağlamak amacıyla “Sosyal Belediyecilik” misyonu ile hayata geçirdiği Evde Sağlık Hizmeti Projesi tüm hızıyla sürüyor. Bir doktor, bir hemşire ve bir hasta bakıcıdan oluşan evde sağlık ekibi, vatandaşların genel muayenelerini, tansiyon ve şeker ölçümlerini yapıp, tıbbi ilaç desteğinde de bulunuyor. Çalışmalarını Soğukpınar Mahallesi’nde sürdüren ekibe, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de eşlik etti.

evde sağlık hizmeti 3 1545f

BAŞKAN YÜCEL: “ÖNCELİĞİMİZ VATANDAŞLARIMIZIN SAĞLIĞI”...

Vatandaş öncelikli yatırım ve hizmetlerin Alanya Belediyesi’nin ana misyonu olduğunu belirten Başkan Yücel, “Sosyal belediyecilik misyonunu temel alan, vatandaş öncelikli yatırım ve hizmetlere önem veren bir belediye sistemi oluşturduk. İhtiyaç sahibi, sağlık sorunu bulunan vatandaşlarımıza evde sağlık hizmeti sağlıyoruz. Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle ara verdiğimiz hizmetimizden yılda ortalama binden fazla vatandaşımız faydalanıyor. Vatandaşlarımızın medikal ihtiyaçları da ivedilikle karşılanıyor.” dedi.

evde sağlık hizmeti 4 522c8

EVDE BAKIM HİZMETİ’NDEN 4 BİN 600’DEN FAZLA VATANDAŞA YARDIM...

Projenin hayata geçtiği 2016 yılından bu yana 4 bin 592 vatandaşa evde bakım hizmeti ve ilaç desteği sağlandığını belirten Başkan Yücel, “Projeyi hayata geçirdiğimiz 2016 yılından bu yana toplamda 259 kırsal mahalle ziyaretinde 4 bin 592 vatandaşımıza ulaştık. Bugün de ekiplerimiz 10 vatandaşımıza hizmet ulaştırdı. Amacımız tüm vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden tam anlamıyla faydalanabilmesi” diye konuştu. 

 

 

 

HABER: Halime Yağmur AKDAĞ

Gazeteler