head
2183026 810x458 75f08
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Türk Kızılay'ı Alanya Şubesi 2'nci olağan genel kurulu ALTSO'da yapıldı. Genel kurulda Dr Mehmet Dikici güven tazeleyerek yeniden şube başkanlığına seçildi... 

Alanya'da pandemi döneminde binlerce aileye umut olarak iyilik hareketini Alanya'da da başarı ile sürdüren Türk Kızılay'ı Alanya Şubesi ALTSO Konferans Salonundan 2'nci olağan genel kurulunu yaptı. Genel kurulda mevcut başkan Dr Mehmet Dikici güven tazeledi.


ALTSO Konferans salonundan divan başkanlığını Erhan Kapu'nun yaptığı genel kurulda 3 yıllık denetim ve faaliyet raporu oy birliği ile kabul edildi. Dikici, şubenin Alanya'da yeniden açılış sürecine ilişkin anısını paylaştıktan sonra verilen hizmetlere ilişkin bilgi verdi.

 

"ALANYA TÜRK KIZILAY ŞUBEMİZ ÖDÜLLÜ ŞUBE OLDU"...

Alanya ve çevresinde hizmet alanından 3 yılda 10 bine yakın aileye ulaşılarak çeşitli yardımların götürüldüğünü ifade eden Dikici, "Şubemizde ilk başladığımızda personelimizde yoktu şuan bir personelimiz görev yapmakta. İlk başta hiçbir gelirimiz de yoktu. Mülklerimizi kiraya verdik personel giderimizi karşılayacak kadar bir bütçeyi elde ettik. Bağışları, yaptığımız yardımları proje bazlı yaptık. Herhangi birine yardım ihtiyacı olduğu zaman onu duyurduk. Toplanan gelirle yardım ettik. Kurbanda, Ramazanda veya dönem dönem eğitim için olan bütçeleri ihtiyaç sahiplerine gerçekten ulaştırmak içinde sosyal bilgi ağımızla kayıtlarını ve başvurularını alıp dosyaladık. Tespit ettik. Sonrada yönetim kurulu üyelerimizle beraber sosyal tespitleri yaptık. Büyük oranda ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya çalıştık. Yüzde yüz olması mümkün değil ama çok şükür yaptığımız işler kabul gördü. Genel Merkez’den de 'Gönüllülük ödülü' aldık. Üç şubeden birisi olduk. Ayrıca yerel bazda yaptığımız yardımlar belli bir barel üzerinde olduğu zaman delege sayısı artıyor. Daha önce iki delege merkeze gönderiyorduk, artık üç delege göndereceğiz. Dolayısıyla bütün bu çalışmaları tek başımıza yapmadık, sizinle yaptık ve Alanyalıların da teveccühüyle yaptık. Alanyalıların düşük gelirli ve orta gelirli hayırseverleriyle yaptık. Çok zengin, hali vakti yerinde olan Alanyalıları da özellikle bu hayır yarışına dahil etmek için uğraşıyoruz. Bugüne kadar ki yaptığımız işlerden kendi adıma bir hatamız, eksiğimiz varsa hakkınızı helal edin. Bundan sonraki çalışmalar içinde yine katkılarınızı ve desteklerinizi bekliyor, buraya katılan bütün arkadaşlarımıza, tek tek her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.


Mehmet Dikici başkanlığındaki Kızıl Alanya Şubesi yönetiminde;

--Kerim Başkaptan,

--Ekrem Ali Kara,

--Yusuf Yur,

--Selbinaz Dere Bağışlar,

--Nurcan Akbaba,

--Mustafa Altuğ Peker,

--Erhan Kapu,

--Mücahit Köse,

--Ümit Kuzkaya,

--Cemal Palamutçu,

--Özgür Rüştü Karamut,

--Reşat Duran,

--Musa Yaman,

--Özgür Yılmaz ,

--Özgül Erişen Oktay'dan oluşuyor.

Yeni yönetim 3 yıl boyunca mazlumlara yardım eli uzatmak için çalışmalarını sürdürecek.


Genel Kurula Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık ile Alanya’da başarılı hizmetleri ile takdir toplayan Kızılay şube başkan yardımcısı ve Yeşilay başkanı olarak görev yapan; geçen hafta Mardin’e tayin olan Hasan Basri Savaş ise tebrik mesajı gönderdi.

Genel kurula Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu’da katılıp yönetimi tebrik ettti. 

 

 

 

 

Gazeteler