head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

Alanya Belediyesi tarafından “Çevreci Kent Yeşil Alanya” olgusunun her kesimde bilinirliğinin arttırılması, çevre eğitim etkinliklerinin yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenen çevre eğitimlerine Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından koordine edilen “Okullarda Orman” programına dahil olan Hamit Özçelik İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirildi...

çocukeğitim 1 b62f2


Düzenlenen eğitim programında ilköğretim 2. sınıf ve 3. sınıf olan toplam 144 öğrenciye çevre eğitimi adı altında ambalaj atıkları, elektronik atıklar ve atık pillerin kaynağında ayrı toplanmasına yönelik yapılması gereken uygulamalara dair geniş bir bilgilendirme yapıldı.

çocukeğitim 2 832c3

ÖĞRENCİLERİN DOĞRUDAN KATILIMI SAĞLANIYOR...

Öğrencilerin doğrudan katılımının sağlandığı eğlenceli eğitimde atık türlerinin uygun şekillerde bertaraf edilmemesi halinde çevreye vermiş oldukları zararlar anlatılırken, hangi şekillerde geri dönüşümlerinin sağlandığı gibi hususları içeren bir eğitim sunumu yapıldı. Alanya Belediyesi’nin drama ile eğitim çalışmaları kapsamında geliştirdiği Doğaya Sihirli Dokunuşlar Projesi çıktısı olan eko okul öğrencilerinin hazırlamış olduğu ‘’Çevre Mucitleri’’ eğitim videosuna da yer verildi.

çocukeğitim 3 66ef0

ÇAPA: “ÖĞRENCİLERİN ALGISINI GELİŞTİREREK FARKINDALIK OLUŞTURDUK”...

Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Çapa eğitimlerle ilgili bilgilendirme yaparak; “Düzenlediğimiz çevre eğitiminde ambalaj atıkları, elektronik atıklar ve atık pillerin kaynağında ayrı toplanmasına dair yürütülen çalışmaların önemine dikkat çekmek için ilköğretim öğrencilerine algısının gelişmesi ve gelecek nesiller için önemli bir farkındalık çalışması gerçekleştirdik.” dedi.

Eğitimlerin ardından öğretmen ve öğrencilere eğitim dokümanları ile “Yeşeren Tohum Kalem” hediyesi verildi.

 

 

 

 

HABER: Sariye KAYATURAN

Gazeteler