head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

 

Baharın müjdecisi 3 bin yıllık Türk’ün Bayramı olan 21 Mart Nevruz Bayramı, Alanya Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Türk Ocakları Alanya Şubesi iş birliğinde düzenlenen etkinlikle büyük bir coşkuyla kutlandı...

ALANYADA NEVRUZ 2 48ba1

21 Mart Nevruz Bayramı Alanya’da büyük bir coşkuyla kutlandı. Atatürk Anıtı önünde kortej yürüyüşüyle başlayan kutlamalar, İskele Şelale önünde devam etti.

ALANYADA NEVRUZ 3 52ff1

Nevruz Bayramı kutlamalarına Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Engin Burak Mindivanlı, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Murat Kenan Patat, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, siyasiler, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

ALANYADA NEVRUZ 7 89dd9

YÜCEL: “DEVLETLERİ DEVLET YAPAN GELENEK, GÖRENEK VE KÜLTÜRLERİDİR”...

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, açılış konuşmasında Nevruz’un 3 bin yıldır Türk Dünyası’nın bayramı olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı; “Orta Asya’dan Balkanlar’a kadar Türk Dünyası tarafından kutlanmakta olan; yeni yıl, yeni gün anlamına gelen Nevruz; Ergenekon’dan çıkışı simgelerken aynı zamanda Diriliş ve Uyanış anlamları da taşır. Nevruz, geniş Türk coğrafyasında; baharın gelişini, doğanın uyanışını müjdeleyen, bolluk ve bereketin simgesi olarak yüzyıllardır devam eden, ortak bir kültür zenginliğidir. Devletleri devlet yapan gelenek görenek ve kültürleridir. Kendi kültürüne sahip çıkmayan devletlerin ayakta kalma imkanı yoktur. Nevruz Bayramı da 3 Bin yıldır Türk’ün Bayramı olarak kutlanmaktadır.”

ALANYADA NEVRUZ 8 478e0

“TÜRK’ÜN BAYRAMI NEVRUZ KUTLU OLSUN”...

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Nevruz’un tüm dünyaya barış ve huzur getirmesini dileyerek konuşmasını şöyle sonlandırdı; “21 Mart tarihinde kutlanan Nevruz Bayramı şehrimizde yaşayan yerleşik Azerbaycan, Kazakistan ve İranlı kardeşlerimizle birlikte bu yıl da kutlamak üzere bir araya geldik. Baharın ve güzelliklerin müjdecisi olan Nevruz Bayramı’nızı kutluyorum. Tüm dünyaya barış ve huzur getirmesini, aramızdaki kardeşlik, birlik ve beraberliği arttırmasını diliyorum.”

ALANYADA NEVRUZ 6 KAYMAKAM 94c9d

ÜRKMEZER: “BUGÜN KARDEŞLİĞİN GÜNÜ”...

Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in ardından kürsüye gelen Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer konuşmasında; “Bugün Nevruz. Bugün hep birlikte olma günü. Bugün barışın, yeniden başlangıcın, umudun, dayanışmanın, kardeşliğin günü. Nevruz Bayramı'nızı en içten dileklerimle tebrik ediyorum.” dedi.

ALANYADA NEVRUZ 4 07173

ÖĞRENCİLER DOYASIYA EĞLENDİ...

Açılış konuşmalarının ardından kutlamalar şiir okunması, yerleşik yabancıların sergilediği dans gösterileri ve şarkılarla devam etti. Ardından öğrenciler meydanda portakal soyma, çuval yarışı, portakal toplama, simit yeme ve balon patlatma yarışmalarıyla doyası eğlendi. Kazananlar, Alanya Belediyesi tarafından verilen çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

ALANYADA NEVRUZ 5 8fd83

NEVRUZ ATEŞİNDEN ATLANDI DEMİRLER DÖVÜLDÜ...

İskele Şelale meydanındaki kutlamalar, Alanya Belediyesi Mehter Takımı’nın Mehter Marşı ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine dair konuşmalar gerçekleştirildi. Başkan Yücel ve protokol üyeleri meydanda yakılan Nevruz Ateşi’nin üzerinden atladı, demir dövdü.

BAŞKAN YÜCEL MİSAFİRLERE TAVUKLU PİLAV İKRAM ETTİ...

Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve protokol üyeleriyle birlikte alanda açılan stantları ziyaret etti. Yerleşik olarak Alanya’da yaşayan Azerbaycan, Kazakistan ve İranlı Türklerin açtıkları stantlarda yöresel lezzetler ikram edildi. Ardından Başkan Yücel ve Kaymakam Ürkmezer alandaki misafirlere tavuklu pilav ve ayran ikram etti.

İskele Şelale meydanındaki kutlamalar, çeşitli yarışmalarla gün boyu devam ederken Alanyalılar Nevruz Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutladı. 

 

 

 

HABER: Uğur AKDAĞ

 

 

Gazeteler