head
2183026 810x458 75f08
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Akaryakıt fiyatlarına üst üste gelen zamlar vatandaşlara isyan bayrağını çektirdi. Alanya Cuma Pazarı’nda esnaflık yapan Sait Yiğit isimli vatandaş akaryakıt zamlarından sonra arabasını satıp eşeğe binme kararı aldı... 

Akaryakıta gelen fahiş  zamlarından sonra at, eşek ve katır gibi yük taşıma ve ulaşımda kullanılan hayvanlar yeniden kıymete bindi.

Akaryakıt’a zam geldikçe motorlu taşıt yerine eşek ve katırlar devreye girdi. Uzun yıllardır pekte göremediğimiz katır ve eşekler artık yük ve yolcu taşımacılığı için yeniden kullanılmaya başlandı. Özellikle kırsal kesimlerde yaşayan vatandaşlar son zamanlarda akaryakıta gelen zamlar karşısında eski yöntemlerine dönmeye başladı.

Alanya’nın İmamlı Mahallesi’nde yaşayan Sait Yiğit isimli pazarcı yapılan son yapılan zamlardan sonra akaryakıt fiyatlarıyla baş edemeyince çözümü arabasını satıp eşek almakta buldu.Üst üste gelen zamlardan sonra akaryakıt almaya artık gücünün yetmediğini söyledi.

Yiğit, “Üretim maliyetleri çok arttı. Girdi maliyetlerinin düşmesini istiyoruz. Böyle giderse sebze-meyve fiyatlarının düşme ihtimali yok. İmamlı’dan Alanya’ya merkeze gelmek için her gün 160 TL benzin harcıyorum. Artık ‘Karakaçan’ ile yolculuk yapmak zorundayız” dedi.

Gazeteler