head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 19 Nisan 2024

 

Maaşa zam işe son...


Arzu etme sekte, bir an önce sonlanması dileklerimizi her daim taşı sakta beklenenin zıt tına Rusya ve Ukrayna savaşı tüm şiddetiyle devam etmektedir.
Alanya'mızın temsilcisi Sayın T.C. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun barışın temini anlamındaki çabalarını ve bu konudaki duyarlılığını takdir etmemek mümkün değildir. Antalya ve İstanbul'daki arabuluculuk ve garantörlük çalışmaları tüm halkımızca dikkatle izlenmiş olmasına rağmen bir sonuç elde etmek mümkün olmamış ancak çabaların tüm samimiyetle devam ettiği gözlemlenmektedir.

 kiralar uçtu 1 c869f

Doğal gaz ve buğdayla sınırlı olmayan ilişkiler arasında insansız hava aracı motorları , yaş sebze meyve ihracatı ve Alanya için ziyadesiyle önem taşıyan turizm bulunmaktadır.

 

Tüm bu olumsuz etkilenmelere ilaveten yurdumuza bilhassa Antalya ve Alanya'mıza savaştan kaçan azımsanmayacak bir nüfus ilave olmaktadır. Tabii bizler bugüne kadar nasıl Irak'tan gelen Peşmergeleri, Suriye'den gelişen Arap ve Türkmenleri ülkemizde ağırladıysak bu son gelen Ukraynalıları da ağırlayacak ve kucak açacağız.

 

Bu durum mevcut dengeleri birazda olsa yerinden oynattı ve belirli rahatsızlıklar oluşturdu. Talep patlamasının oluşturduğu durum bilhassa ev kiraları anlamında ve gayrimenkul satışlarında bir patlama etkisi yaptı. Ev kiraları 1.000--1.500 TL bandından 5.000 -- 15.000 bandına fırladı. Bu durum birçok tedirginliği beraberinde getirerek ev sahipleri ila kiracılar arasında huzursuzluklara sebep oluşturdu. Birçok kiracı kapı önüne konulma tehdidiyle karşı karşıya kalarak ne yapacağını bilemez bir hal içine düştü.

kiralar uçtu 2 84d46

Hayırlısı olur inşallah.

Turizm sezonunun durumu ortada , beklentiler malum birde bu olumsuzluk olunca insanımız şaşırmış, panik halinde.

 

Aklıma böyle durumlarda Yahudi patronun tavrı geliyor. Nasıl mı ?

Yahudi işten atmayı kafaya koyduğu çalışana önce maaşını ikiye katlayarak onun hayatını yeni maaşa göre ayarlamasına sebep olurmuş. Çalışan maaş artınca TV'yi değiştiriyor, yeni bulaşık makinası alıyor, yeni telefon alıyor; nasıl olsa maaş arttı taksitler kolaylaştı diye tüm hayatını ona göre ayarlıyor, ancak aradan altı ay geçince Yahudi çalışanın işine son veriyor.

''Maaşa zam işe son' 'söylemi buradan geliyor.

Çalışan şaşırmış vaziyette ancak yeni iş arıyor ve en son artmış maaşın altını kabul etmiyor. Ara tara iş var ancak o maaş yok. Öyle olunca kabul etmiyor ve bu durum çalışanı perişan hale düşürüyor. İşte Yahudi işten attı mı adamı ne hale sokuyor.

 

Şimdi gelelim bizim konuya , bugün mevcut durumda evler doluyor ve kaç para istense birileri o bedeli kabulleniyor , şayet yarın savaş sonlanır da bu misafirler geri dönerlerse işte o zaman yandı keten helvası. Ara ki o fiyatlara kiracı bulasın evin boş kalmasın.

 

Kendi düşen ağlamaz ancak unutmamak lazım ki ; Allah (cc) tamahkarla sahtekarı bir araya getirir sonuçlarını da hepimize gösterir.

 

 

Cemal Palamutçu

 

Gazeteler