head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

 

Alanya Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Enerji Kentleri Birliği’nin ‘Belediyeler İçin Enerji ve İklim Çalıştayı’ 2. gününde sahada yapılan gezi ve incelemelerle devam etti. Güneş Enerji Sistemleri Projeleri ve Katı Atık Bertaraf Tesisini gezen katılımcılar teknik personeller tarafından bilgilendirildi...

Alanya Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılan Enerji Kentler Birliği’nin düzenlediği ve 2 gün süren ‘Belediyeler İçin Enerji ve İklim Çalıştayı’ sona erdi. Enerji Kentler Birliği üyesi olan 45 belediyeden 49 teknik personelin katıldığı eğitimlerin ilk gününde Noxinn Deluxe Hotel’de bilgilendirme seminerleri düzenlenmişti. Çalıştayın son gününde ise sahaya çıkan katılımcılar Alanya Güneş Enerji Santrali 1-2-3-4 ve Katı Atık Bertaraf Tesisleri’nde incelemelerde bulundular ve teknik personel tarafından bilgilendirildiler.

ges çalıştayı 2 d5fbe

BAŞKAN YÜCEL’İN GES PROJESİ ÇOK BEĞENİLDİ...

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel tarafından hayata geçirilen ve 4 etaptan oluşan Güneş Enerji Sistemleri (GES) Projesine giden katılımcılar, burada GES’in kuruluşu, işleyişi ve bakımı gibi pek çok konuda bilgilendirildiler. Toslak Mahallesi’nde kurulan GES’i çok beğenen katılımcılar, teknik ekipler tarafından kurulum aşamasından itibaren yapılan süreç ve gelinen nokta ile alakalı gerekli bilgileri aldılar. 45 farklı belediyeden gelen katılımcılara Alanya Belediyesi’nin Türkiye genelinde öncü olduğu GES ile enerji verimliliği elde edildiği ve enerji tüketimini azaltarak karbondioksit salımını azaltmak hedeflendiği anlatıldı. Teknik gezide GES’in iklim değişikliği politikası açısından yararlı olduğu gibi enerji maliyetlerini düşürme açısından da önemine vurgu yapıldı.

ges çalıştayı 3 f5b31

“ALANYA BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”...

Çalıştayla ilgili bir açıklama yapan Alanya Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Çapa, “Alanya Belediyesi olarak yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı iklim değişikliği eylem planlarının hazırlanması amacıyla 2021 yılında Enerji Kentler Birliği’ne üye olduk. Bugün burada Alanya Belediyesi Güneş Enerji Santralleri’nde 45 belediyeden 49 teknik personeli ağırladık. Enerji tesisimizin işleyişi, kurulumu ve çalışmaları hakkında teknik bilgiler verdiğimiz güzel bir gezi oldu. Enerji Kentler Birliği üyelerimizi ağırlamaktan son derece memnunuz.” Dedi.

2 gün süren çalıştayı değerlendiren Enerji Kentler Birliği Danışmanı Faruk Telemcioğlu ise, “Burada bulunmamızın amacı üye belediyelerimize yenilenebilir enerji ve iklim değişikliği konusunda hem güncel mevzuatı paylaşmak hem de uygulamaları aktarmaktı. Dün nazari derslerimizi yaptık; güneş enerjisi mevzuatı, kurulması, iklim değişikliği eylem planlarının yapılması gibi bilgileri verdikten sonra, bugün bu konuların uygulamasını görmek üzere Alanya Belediyesi’nin tesislerine geldik. Tesislerde arkadaşlar bize burasının kurulmasından, işletme ve bakımına kadar tüm süreçleri ayrıntıları ile anlattılar. Dün verdiğimiz dersleri bugün gerçek sahada uygulamasını gördük. Bu güzel çalıştay için Alanya Belediyesi’ne müteşekkiriz, tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

 

 

 

 

HABER: Mertcan YILMAZ

Gazeteler