head
2183026 810x458 75f08
Cumartesi, 20 Nisan 2024

 

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Cumhuriyet Mahallesi’nde başlanılan Kentsel Dönüşüm Projesi için ekibiyle birlikte Ankara’ya giderek, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nda Bakan Murat Kurum'la görüştü. Başkan Yücel; “Projemizin geldiği süreci, Sayın Bakanımızla masaya yatırdık. Ankara’dan çok güzel neticelerle döndük.” dedi...


Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya’nın bugününe ve geleceğine yön verecek mega projesi için Ankara’ya gitti. Cumhuriyet Mahallesi’nde Sanayii ve Milli Egemenlik Stadyumu arasında kalan 37 hektarlık bölgede kentsel dönüşüm uygulamak için hazırladıkları Riskli Alan Dosyası daha önce Bakanlar Kurulu tarafından onaylanarak Resmî Gazete’de yayınlanan, dün de hak sahiplerinin büyük çoğunluğuyla ön protokol imzalanan proje Ankara’da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a sunuldu. Başkan Yücel’e Ankara’da Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ve ALKENT A.Ş. yöneticileri de eşlik etti.

kentsel dönüşüm bakanda 2 e9dbc

BAKAN KURUM: “HER DESTEĞİ VERDİK VE VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum projenin geldiği süreci dikkatle inceleyerek Cumhuriyet Mahallesi’nde gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm projesinin, Alanya’nın vizyonunu değiştireceğini ifade etti. Projede son rötujları inceleyen Bakan Kurum, Cumhuriyet Mahallesi Kentsel Dönüşüm Uygulamasının herkesin talebini karşılayacak bir proje olduğunu ve şimdiye kadar olduğu gibi her türlü desteği vereceklerini söyledi.

“SAYIN BAKANIMIZA VE SAYIN GENEL BAŞKAN YARDIMCIMIZA DESTEKLERİ İÇİN ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM”...

Toplantıyla ilgili bilgi veren Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Alanya'mızın çehresini değiştirecek, geleceğine yön verecek olan Cumhuriyet Mahallemizde 37 hektar alana planladığımız mega projemiz için Ankara'daydık. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'mıza giderek Sayın Bakanımız Murat Kurum'a hazırlamış olduğumuz dosyayı sunarak projemizin geldiği süreci Sayın Bakanımızla masaya yatırdık. Genel Başkan Yardımcımız Sayın Sadir Durmaz ve ALKENT A. Ş. yöneticilerinin katılımıyla Sayın Bakanımız Murat Kurum'la yaptığımız toplantıdan çok güzel neticelerle döndük. Kentsel dönüşüm çalışmalarımız hızla ilerleyecek.”

kentsel dönüşüm bakanda 3 0d6d8

Belediye Başkanı Adem Murat Yücel destekleri için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, ALKENT A.Ş. yöneticilerine ve meclis üyelerine teşekkür etti.

 

 

 

 

HABER: İbrahim AKDAĞ

Gazeteler