head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

Rabia Doğan’ın cenazesi bugün Antalya Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından son yolculuğuna uğurlandı ‘Kasten öldürme’ öldürme suçundan tutuklanan katil kocanın emniyetteki ifadesinde ise, “Amacım eşimi vurmak değildi. H.B. isimli şahsın eşimden uzak durmasını sağlamak için onu vurmak istedim ama öldürmek istemedim” dedi... 

Alanya’da cezaevinden izinli çıkarak eşini tabancayla vurup öldüren koca emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı. 

behzat ve öldürdüğü eşi b4189

Eşini öldüren B.D. ve Öldürülen eş Rabia Doğan

 

Olay, önceki gece saat 20.00 sıralarında Oba Mahallesi Eski Gazipaşa Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, H.B. idaresindeki 07 HAM 27 plakalı motosiklette yolcu olarak bulunan Rabia Doğan isimli kadının (34) boşanma aşamasındaki ve cezaevinden izinli ayrıldığı öğrenilen eşi B.D. (52), aracıyla motosikleti takibe aldı. Motosikleti bir süre takip eden B.D., tabancayla eşine kurşun yağdırdı. Kurşunların hedefi olan eşi Rabia Doğan ve motosiklet sürücüsü H.B. yaralanırken, B.D. olay yerinden kaçtı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri yaptıkları ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Rabia Doğan'ı Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine H.B.’yi ilçedeki özel bir hastaneye götürdü. Vücudun çeşitli bölgesine 5 mermi isabet eden 2 çocuk annesi Rabia Doğan tüm müdahalelere rağmen bu sabaha karşı hastanede hayatını kaybetti. Hayati tehlikesi bulunmayan motosiklet sürücüsü H.B.’nin tedavisinin devam ettiği bildirildi. Çalışma başlatan polis ekipleri, olay yerinde 6 adet boş kovanı bularak, kaçan B.D.’nin yakalanması için çalışma başlattı. Olay yerinde yapılan incelemeler de ise 6 adet boş kovan bulundu.

Gizlendiği adreste yakalanmıştı...
Ekipler yaptıkları çalışmalarda kaçan cinayet şüphelisini Hacet Mahallesi Alaiye Caddesi üzerindeki gizlendiği bir adreste yakalayarak gözaltına aldı. Şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından bugün sabah adliyeye sevk edildi. Şüpheli B.D.çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

 

behzat tutuklandı b8166

KAN DONDURAN İFADE...
Diğer yandan Besat D.’nin emniyetteki verdiği ifade ortaya çıktı. Besat D. ifadesinde, “yıldır cezaevindeyim. İçerideyken Rabia’nın uyuşturucu kullandığını öğrendim. Cezaevinden izinli çıktığım sürede eşimin uyuşturucudan kurtarmak için uğraştım. Bir haftadır eşimle birlikte yaşıyorduk. Olay günü Kestel bölgesinde bulunan Rabia’nın akrabasına ziyarete gittik. Rabia burada huzursuzluk çıkardı bunun üzerine ben aracımla oradan ayrıldım. Rabia’nın jandarmaya gittiğini daha sonra öğrendim. Jandarma karakolunun önüne gittim. O sırada Rabia’yı onu uyuşturucuya alıştırdığını düşündüğüm H.B. ile motosiklete binerken gördüm. H.B. beni gördü ve sırıtarak baktı. Bunun üzerine sinirlenerek arkadan aracımla takip ettim. Benzinliğin önüne geldiğinde araçta bulunan silahı alarak H.B.’ye doğru ateş ettim. Motosikletin üzerinden ikisinin de düştüğünü gördüm. H.B. kaçmaya başladı. Ben de araçtan inerek H.B.’nin arkasından gittim. Bu sırada Rabia elimdeki tabancaya sarıldı ve gitmeme engel olduğunu, o sırada yaşanan arbedede silah birkaç el ateş aldı. Rabia yere düştü. Ben tekrar H.B.’nin peşinden gittim. Birkaç el daha ateş ettim. Daha sonra aracıma binerek olay yerinden ayrıldım. Amacım eşimi vurmak değildi. H.B. isimli şahsın eşimden uzak durmasını sağlamak için onu vurmak istedim ama öldürmek istemedim” dedi.

Gazeteler