head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

CHP’nin kurumsal kimliğine ve partililere hakaret ederek küfür içeren paylaşımlar yapan H.G. 6 ay hapis cezasına çarptırıldı... 

Alanya’da yaşayan H.G. geçtiğimiz yıl sosyal medya hesabından, “Ne kadar veledi zina varsa hepsi CHP’de toplanmış. Her türlü ibnelik, puştluk sapıklık bunlarda. Türkiye’nin lağım çukuru CHP! Havalar ısındıkça Kemalistlerin beyni iyice sulanmaya başladı. Gerçi beyinsiz de yaşayabilen tek canlı bunlar” paylaşımında bulundu. Paylaşımın ardından CHP İlçe Teşkilatı, H.G. hakkında suç duyurusunda bulundu. ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçundan yürütülen soruşturmayla ilgili bugün Alanya Adliyesi’nde görülen karar duruşmasında H.G. 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme H.G’nin daha önce sabıkasız olması nedeni ile 5 yıl denetime tabi tutularak hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

“Kimsenin hakaret etme, aşağılama hakkı yok”...
Konuyla ilgili açıklama yapan CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi ve Avukat Haydar Uyar, şöyle konuştu: “CHP kurumsal kimliğine ve partililerimize hakaret, küfür içeren paylaşımlar yapan ve bunda ısrar eden şahısla ilgili davamızın ilk günüydü. Sanık, 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bu tür kendini bilmezlerin peşini bırakmayacağımızın bilinmesini isteriz. Kimsenin kimseye siyasi düşüncesi ve aidiyeti nedeniyle hakaret etme, aşağılama hakkı yok.”

Gazeteler