head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024
Cumartesi, 06 Nisan 2019 14:03

82 ALANYA,TÜM ALANYA KOL KOLA…

Yazan
Ögeyi Oylayın
(4 oy)
Alanya seçime gidiyor. Gidiyor gitmesine de giderken neler oluyor? Hiçbir zaman bir araya gelmemiş gruplar kol kola ahenk içinde ve bir arada. Bu durum uzun zamandır özlemle beklenen bir haldir, bir ve birlikte olmak.

 

Sn. Adem Murat Yücel cumhur ittifakının adayı olarak Alanya seçmeninin karşısına çıktı ve projelerini sundu. Belediye meclis üyelerini tanıttı. Kamuoyuna fermuar modeliyle sıraları belirlenmiş MHP’li ve AKP’li üyeler heyecanla seçmen önüne çıktılar. Hayırlı olur İnşallah.

Sn. Adem Murat Bey projelerini sunarken çok manidar bir vurgulamayla projelerini 82’yle sınırladı. Ne demek istediği gayet açık. Haydi artık Alanya il olsun, plakası 82 olsun dedi.

Tüm bunları vurgularken bir yandan da büyükşehirde cumhur ittifakı adayı Menderes Türel’e de oy ve destek talep etti. Ne kadar zor bir durum. Bir yanda il olma arzusu öte yanda büyükşehir kanununa uygun biçimde alt belediye olmayı kabullenme. Olur inşallah olur… Alanya bir gün il olur ve kendi kaderini kendisi tayin edecek gücü görür

82 proje, 82 vurgusu, il olma arzusu ve artık Antalya’nın gölgesinden kurtularak kendi projelerini kendi kararıyla gerçekleştirmek… Olacak elbette yakındır.

Sn. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde geldiği Alanya’da belediye binası arkasında halka hitap ederken önce Alanyaspor olarak süper lige çıkın ondan sonra burayı il yapalım demişti. Bizler bunu kendi kulaklarımızla duyanlar olarak unutmadık. Şimdi zaman o zaman şimdi artık hakkın teslimi vakti. Haydi il olma hakkını tüm kurum ve kuruluşlarıyla hak eden Alanya’ya bu hakkını teslim edin.

MHP Alanya ilçe teşkilatı Sn. Mustafa Türkdoğan başkanlığında il olmamız için imza kampanyası düzenlemiş ve bunu, bu haklı arzusunu açıkça ortaya koymuştu. Şimdi Cumhur İttifakı’nın bir kanadı olarak girdiği bu seçimde aynı arzusunu tekrar dile getirmeli ve talepkar olmalı israrla takip etmelidir.

Bu projelerin içerisinde yer alan Tophane Mahallesi ve dolayısıyla Alanya kalesi Unesco Dünya Kültür Mirası listesine girmeye talip deniyor. Doğrudur, talip olabilir ancak hak sahibi olabilmesi için bu bölgedeki planlama ve koruma amaçlı imar planları tadil edilmeli ve bölge yeniden yaşanabilir hale getirilmelidir. İnşallah tüm bunlar bu dönemde de sözde kalmaz fiiliyatta uygulamaya konulur. Alanya’nın şansı olan sayın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun yardımıyla icranın yerel başkanı Sayın Adem Murat Yücel ve Sayın Menderes Türel’in ilgisiyle bu konu hızla ve ivedilikle hallolunur kanaatindeyim.

Haydi Alanya, haydi 82, olacak beyler olacak… Alanya elbet bir gün il olacak, belki yarın belki yarından da yakın…

Okunma 12302 kez Son Düzenlenme Perşembe, 18 Nisan 2019 10:08

Gazeteler