head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 25 Nisan 2024
Cumartesi, 06 Nisan 2019 14:08

AFRİN’E UĞUR MUMCU GÖZÜYLE BAKMAK

Yazan
Ögeyi Oylayın
(0 oy)
YENİ DÜNYA DÜZENİni kurgulayanlar ORTADOĞU’ya yeni bir şekil vermek için kartları yeniden kararken , “Gireceğiz, girebiliriz” diyen Türk Silahlı Kuvvetleri AFRİN’e girdi. 25 yıl önceden bölgemizde olanları gören ve bugünlere ışık tutan yerli ve mili bir AYDIN olan Uğur MUMCU, 24 Ocak 1993’te arabasına yerleştirilen bir bomba ile suikasta kurban gitti. Bilinçli bir ATATÜRKÇÜ, aydın bir CUMHURİYETÇİ olan Uğur Mumcu, her türlü emperyalizmin karşısında yer alırdı. ANTİEMPERYALİST bir aydın idi

 

RABITA ve KÜRT-İSLAM AYAKLANMASI adlı araştırmacı gazetecilik örneği olan kitapların yazarı Uğur MUMCU, öldürülmeden önce 1992‘li yıllarda ABD’nin “Büyük Kürdistan Projesi’ ile bölgede yapmak istediklerini sık sık kaleme alıyordu. ABD’nin bölge ile ilgili planları hazırdı. Saddam Hüseyin “diktatör” denilerek yalnızlaştırılacak, Irak halkının sözde” demokrasi “ isteği dile getirilip Dünya kamuoyunun gözüne sokulacak bu esnada da Barzani ve Talabani ikilisine maddi yardım da bulunulacaktı. ABD’nin Ortadoğu projeleri için Türk halkı da hazırlanıyordu. Siyasette “1 koyup 5 alacağız” rüyasını görenler vardı(Rahmetli Özal). Türk halkının aklı medya ve kökü dışarıda aydınlarca karıştırılıyor Türkiye bir maceraya atılmak isteniyordu. Korkunç bir algı oluşturma bombardımanı vardı: ”PKK terörü bitecek, analar ağlamayacak, Saddam halkına eziyet ediyor, Türkiye Irak’a düzenlenecek operasyona katılmalı ve Irak’tan pay almalı ve zenginleşmeliydi”. Gazeteler, televizyonlar, kanaat önderleri Türk halkını bir yere, bir bilinmezliğe itiyordu.

Uğur MUMCU, ABD’nin bölgede yapmak istediklerini iyi analiz ediyor ve bunu da okuyucuları ile paylaşıyordu. CIA ve MOSSAD’ın Barzani ve Talabani’ye desteğini n anlamını hem bölge hem de Türkiye Cumhuriyeti açısından sorguluyordu. IRAK ‘ın toprak bütünlüğünü savunan yazıları kaleme alıyordu.

MUMCU, ABD’nin Kürdistan Projesi’ne destek vermediği için CIA tarafından kara listeye alındı. IRAK’ın toprak bütünlüğü TÜRKİYE’nin toprak bütünlüğüdür diyen usta kalem Uğur MUMCU ABD tarafından ilelebet susturuldu. Bu korkunç cinayeti işleyen ülke olarak İRAN hedefe oturtuldu ve “Türkiye İran olmayacak, molalar Tahran’a “ sloganları attırıldı.

Uğur MUMCU’nun Cumhuriyet Gazetesi’nde köşesinde yıllar önce gündeme taşıdığı bölgenin sorunları ne ise bugün de Türk Silahlı Kuvvetleri’ni AFRİN’ e harekât yapmaya iten sorunlar odur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti hala rahmetli Uğur MUMCU’nun 25 sene önce dile getirdiği sorunları aşmaya çalışıyor.

”AYDINLAR sadece konuştukları ile değil, sustukları konularda da sorumludurlar” diyerek öngörüleri ile geleceğe ışık tutan Uğur MUMCU’yu rahmet ve saygıyla anarken bugün konuşmaları gerektiği halde susan ve aydın sorumluluğunu yerine getirmeyen kişileri de TARİH yazacaktır.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK diyor ki; “Tarih ihtiyatsızlar için MERHAMETSİZDİR.” Bol okumalı günler. Op. Dr. ALİ DULUM

 

Okunma 10454 kez
Ali Dulum

DAĞARCIK

Gazeteler