head
2183026 810x458 75f08
Cumartesi, 20 Nisan 2024
Cumartesi, 06 Nisan 2019 14:36

AMERİKAYI ÇİNLİ BİR MÜSLÜMAN KEŞFETTİ!!!

Yazan
Ögeyi Oylayın
(0 oy)
Çin Amerikan ticaret savaşları bir süredir dünya politikasını biçimlendiriyor Çin, son 15 yılda yaptığı hamlelerle dünyanın hem ekonomik, hem askeri hem de bilim ve teknoloji de sözü geçen devletlerinden biri oldu. Amerikan üniversitelerinde yapılan bilimsel çalışmalara göre 2027 yılında olası bir Çin-ABD savaşı oldukça yakın.

 

Dünya daralan ekonomileri için çözüm bulmaya çalışırken İngiltere’de yaayınlanan bir kitap yeniden dikkatlerin Çin’de toplanmasına neden oldu.Kitap Emekli İngiliz deniz teymeni Gavin Menzies tarafından yazılmıştı.Kitabın adı:1421.Kitabın yazarına göre Amerikayı Kolomb değil Çinliler keşfetmişti.Hem de 1421 de.Kolomb’dan tam 70 yıl önce.

Çin 1400’li yıllarda dünyanın en güçlü ülkelerinden biriydi ve düyanın en gelişmiş ekonomisine sahipti.Çin’in başında Ming Hanedanı’ndan Zhu Di(Yongle) vardı ve İmparator Zhu Di gözünü denizlere dikmişti.1405-1422 arasında Çin kıyılarından dünyanın batı limanlarına doğru altı muazzam deniz seferi başlatıldı.Hindistan, Günay Asya kıyıları, Sri Lanka, Maldiv Adaları, Afrika’nın doğu kıyıları… Bu seferlerin başkomutanı Amiral Cheng Ho[1](Zeng He)’ydu. Amiral Zeng He, bir Özbekti ve hadımağasıydı. Zeng He yönetiminde Çin filosu, dünyanın her tarafına seferler yaptı. 30 yıl kadar süren bu yolculukların kaydı ise Zeng He(Cheng Ho) ye eşlik eden coğrafyacı Ma-Huan tarafından tutuldu.

İngiliz Emekli donanma subayı Gavin Menzies, “Bu Çin amiralleri Ümit Burnu’nu Dias’tan altmış altı yılönce dönmüş, Macellan Boğazı’ndan Macellan’dan doksan sekiz yıl önce geçmiş, Avustralya’ya Kaptan Cook’tan üç yüz yıl, Antartika ve Arktik bölgelerine Avrupalılardan dört yüz yıl, Amerika’ya da Kolomb’dan yetmiş yıl önce ulaşmıştı.” diye yazıyor.

Menzies, Akdeniz coğrafyası dışına çıkmayan Piri Reis’in çizdirdiği haritanın Çinli Amiraller tarafından çizdirilen haritalara dayandığını iddia ediyor.Çinliler,bu yolcuklardan gelen raporlardan dünyanın geri kalanının kendilerinden çok geride olduğuna kanaat getirdiler. Dünyaya açılmanın iyi bir fikir olmadığını düşünerek kendilerini dünyaya kapatırlar.

Menzies’e göre Avrupalılar XV.yüzyılda başlayan coğrafi keşifleri Zeng He’nin çizdiği haritalarından yararlanarak yaptılar. Bu keşiflere iştirak eden Avrupalılar zenginleştirken; içine kapanan ve dünyanın geri kalanı ile ilgilenmeyen Çin ise geriledi.

1400’lerin başında dünyayı keşfeden ÇİN, yüzlerce yıldan sonra yine dünyanın heryerinde.1400’lerde büyük gemilerle başlayan Çin’in dünyayı keşfi günümüzde de ekonomik yatırım, teknoloji transferiyle devam ediyor.

Yirminci yüzyılın ikinci yarısının süper gücü ABD, yirmi birinci yüzyılın süpergücü olma ihtimali bulunan ÇİN ile karşıkarşıya.TARİH bir MİLLETİN HAFIZASIDIR.Bol okumalı günler.Op.Dr.Ali DULUM

(Gavin MENZIES,1421 Çin’in Dünyayı keşfettiği yıl,2014)

Okunma 10269 kez
Ali Dulum

DAĞARCIK

Gazeteler