head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024
Cuma, 16 Ağustos 2019 16:28

EMİR BİZZAT BAKAN BEYDEN

Yazan
Ögeyi Oylayın
(25 oy)
Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum Rize'nin Ayder yaylasını ziyaret etmişler ve orada kurulmuş olan ve yöre halkının kendi tapulu mülkünde yer alan salıncakların ivedilikle kaldırılmasını sayın Rize valisi Kemal Çeber beye verdikleri talimatla talep etmişler.


Bu cennet vatanın o köşesinde tamda yaylanın ortasına inşa edilmiş olan salıncakların yarattığı çevre ve görüntü kirliliği tabii olarak bakan beyin dikkatinden kaçmamış. Dikkatlerinden ötürü kendilerini kutluyor , saygılarımı sunuyorum.
Şimdi o Ayder yaylasındaki salıncakların bulunduğu alan ivedilikle kamulaştırılıyor ve halkın kullanımında boş olarak tutulmak üzere devlet malı oluyor. İşte çevre duyarlılığı budur.Bu konuda takdirlerimizi ifade etmekten başka yapacak bir şeyimiz yoktur.


Şayet bakan bey o yaylayı ziyaret etmemiş olsaydı o salıncaklar orada durmaya ve gelen misafirlere bedeli karşılında kiralanmaya devam edilecekti.Ne büyük bir şans ki bu ziyaret gerçekleşti ve oradaki bu olumsuzluk ortadan kaldırılıyor. Kamulaştırma yoluyla bu alan halkın hizmetine hiç bir rahatsızlık vermeyecek, görüntü anlamında kirlilik yaratmayacak şekilde sunulacak.
Peki bizler Alanya'da yaşayan insanlar olarak sayın bakanın ziyaretini beklemek zorunda mıyız? Ne anlamda bunu söylüyorum açıklayalım. Alanya Kızıl Kule bölgesi ve Liman alanı her gün binlerce ziyaretçinin geldiği bir bölge ve buradaki olumsuzluklar hepimizin malumu. Hemde burası şahıs mülkiyetinde olan bir alan olmamasına rağmen bu durumda. Burada kamulaştırma ihtiyacı ve gerekliliği de yok, dolayısıyla devletimizin kasasından herhangi bir ödeme yapmak da gerekmez.


Ayder yaylasını ziyaret eden kişi sayısından kat be kat fazla ziyaretçi alan bu bölge en az oralar kadar dikkati ve düzenlemeyi hak ediyordur kanaatini taşıyorum.Kızıl Kule, Tersane, Tophane ve Alanya Kalesinin olduğu ve Unesco Kültür mirası olmaya aday bir alandan bahsediyorum .


Ecdadın bize bıraktığı bizlerinde sonra ki nesillere emaneti devredeceğimiz bu nadide bölge mutlaka özel bir dikkati ve ilgiyi hak ediyor şüphesiz.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Yüksek Kurul kararıyla yıkılıp buradaki görüntü kirliliğinin ortadan kaldırılması hususundaki kararlara rağmen bu nadide vatan köşesinde hiçbir uygulama yok ve olacak gibi de görünmüyor.
Demek ki harekete geçilmesi için sayın bakanın bu bölgeyi ziyaret etmesi ve duruma bizzat müdahil olması gerekecek gibi duruyor. Demek ki işler böyle yürüyor, öyleyse bize sayın Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum beyin ziyaretini beklemek kalıyor.

Okunma 12469 kez Son Düzenlenme Cuma, 16 Ağustos 2019 16:30

Gazeteler