head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024
Salı, 01 Ekim 2019 17:14

GÖBEKLİTEPE..

Yazan
Ögeyi Oylayın
(35 oy)
Ne olduda Dünya'nın iştahı bizim aziz milletimizin barış içinde ve başka milletlerin toprak bütünlüğünde ve topraklarında gözü olmadan yaşadığı bu şehitlerimizin kanıyla sulanmış kutsal vatanımıza kabardı?


Bu iştahlanma durup dururken olan bir hal değil.

Bunun altında yatan asıl istek ve arzular nelerdir diye şöyle bir irdeleyelim de bakalım neler çıkacak görelim..


Stonehenge diye adlandırılan anıt ve o bölge insanlık tarihinin başlangıç alanıymış gibi dillendirilerek tüm dünya'ya böyle lanse edildi yıllardır ve tüm insanlık buna inandırıldı.


Adeta anglo saksonlar dünya'nın en eski ırkı edasıyla tüm insanlığa bu mesajı verdiler durdular.Bu davranışlarını da Stonehenge'den aldıkları güçle oluşturdular.


Kendi medeniyetlerinin kadimiliğini tüm insanlığa bu şekilde dayatan ve bunu kabul ettiren İngiltere veya başka bir deyişle Büyük Britanya imparatorluğunun devamı Birleşik Krallık; son günlerde bu tezlerinin boşa çıkmasının hayretini yaşıyor olsa gerek.


Bizim içinde yaşadığımız ve binlerce yıldır Türk yurdu olan bu aziz topraklardan oluşan vatanımızda, tüm Dünya'yı hayretlere düşüren bir arkeolojik buluş herkesi tüm dünya'yı yeniden düşüncelere, yeni düşüncelere gark etti.


Tabii ki hemen hepimizin malumu olan Urfa ilimizde ortaya gün yüzüne çıkarılan Göbeklitepe'den bahsediyoruz.

Bu ortaya çıkarma, insanlığa bunu sunma birçok dengeyi alt üst etti ve batı dünyasını da şaşkınlığa soktu.


Bu güne kadar kendilerini Dünya'nın en eski milleti zannedenler bir anda Göbeklitepe gerçeğiyle karşılaşınca durumu tekrar gözden geçirme ihtiyacı içine girdiler.


Keşke bu Urfa kazıları yapılmamış olsaydı da, İngilizler bu içine düştükleri şaşkınlığı yaşamasalardı.

--Peki bu durum ortaya ne getirdi?

--Şimdi neler tartışmaya açıldı?


Tüm insanlık artık köklerini Anadolu'da aramak durumunda kalacak.

Tüm insanlık mevcut bulundukları bölgelere buralardan yani bizim olan Anadolu topraklarından gitmişler yüksek ihtimalle.


İşte bundandır ki ;şu yada bu şekilde bir yöntemle Anadolu insanının genetik haritasını çıkarmaya çalışmaları ve bu uğurda çokca çaba sarf ediyor olmaları şimdi daha iyi anlaşılıyor. Bu çabaların altındaki maksat artık anlaşılır hale geldi oda şu: Bunlar atalarını ve ata yurtlarını arama çabalarından başka birşey olmasa gerek.


Şu andaki İngiltere başbakanı olan Boris Johnson Ankara sokaklarında başbakan olmadan evvel dolaşırken oralarda atalarının izlerini arıyordu mutlaka.

Tüm TV ekranları bu olaya o günlerde yer vermişlerdi hatırlarsanız.


Tüm bu gerçekler ışığında tekrar düşünür ve durumu değerlendirirsek ortaya çıkan vaziyet açıkça bu batı dünyası insanlarının köklerinin buralardan gittiği inancına bağlı olarak bu kutsal toprakları geri alabilme çabalarıdır.

Bizler vatanımızın ne olduğunu ve ne kadar kıymetli olduğunu bir kere daha anlamalı ,idrak etmeli ona göre birbirimize sarılıp kenetlenip bu topraklara her daim olduğu gibi şimdi de sahip çıkmalı ve dikkatle tüm özverimizle korumalıyız.


Yedi düvel değil ;yetmiş düvel de bir araya gelse bize vız gelip tırıs gitmesi kaçınılmazdır.

Gelmek almak isteyenler tüm tarih boyunca olmuş ancak geldikleri gibi gitmişlerdir.

Okunma 12715 kez Son Düzenlenme Salı, 01 Ekim 2019 17:25

Gazeteler