head
2183026 810x458 75f08
Cumartesi, 20 Nisan 2024
Cumartesi, 06 Nisan 2019 13:47

İNSANCA’MIYIZ(!)

Yazan
Ögeyi Oylayın
(0 oy)
–Ne kadar ahlaksız adam varsa,hepsi namustan bahsediyor…–Ne kadar hırsız adam varsa,hepsi dürüstlükten bahsediyor…–Ne kadar cahil adam varsa;boş-boş konuşup,kendince”akıl”veriyor…


***
–Kadın-Erkek ilişkileri, Okyanus ta fırtına misali..Bir azgın-bir dingin ve Limansız gemi misali.
***
–O…….;nun göz yaşı ve Hırsız ile kadın satıcısının yalan “yemini”meşhurdur…
Haa,bu arada aklıma gelmişken söyleyeyim;çok yemin eden,bolca yeminli cümleler kullanan insandan(kadın-erkek fark etmez) korkun.Öyle ya,durup-durup,yeminli sözler kullanmak niye?.Hele birde,”anam avradım olsun…”gibi sözler kullanıyorsa;Bilin ki orada,yalan-talan-dolan-palavra ve çıkar vardır…
***
–Gazeteci-siyasetçi-(aydın!)-bazı( profesör!..) lakaplı bölücüler-iş adamı..vs.vs..,Acaba kaçı,bilgili-görgülü ve kültürlüdür dersiniz?..
***
–Bu parayı icat edenlere ha bire küfür ederiz de ,neden parasız nefes alamıyoruz?..
–Çıkar dostluğunu çocuklar da öğrendi biz büyüklerden..Ama ben daha anlamış değilim,Çıkar evliliği ve duygusuz Aşklar da neyin nesi?..
–“Deniz den babam çıksa yerim..”diyenler!..Denizleri ne diye kirletiyorlar ki?Prezervatif’i,Kadın Pedini denize atmak hangi AB Standartlarının kuralıdır?yada hangi (insanın) işidir?
***
–Piknik yerlerinde çöp bırakmak,araç camlarından kağıt,izmarit,ped şişe vs.vs…atmak,medeni insan olmak mıdır,yoksa Eşeklik midir?..
***
–Neden sadece,etiket sahibine,iş ve mevki sahibine ilgili ve saygın davranırız da;hizmet edene,çalışana aynı hisleri ve ilgiyi göstermeyiz?..
***
–Evli baylar ve bayanlar neden ilk tanıştıkları gün gibi hijyen ve şık olmazlar ve neden aynı güler yüzü,sevgi ve saygıyı birbirlerine daima göstermezler?..
–Belediye Halk Otobüslerin de,büyük harflerle yazmasına rağmen;neden ısrarla önden inmeye çalışırız?..ARKADAN İNİLİR KAAAAARDEEŞİİİM!..
***
–Birde en gıcık kaptığım şeylerden birini yazayım;Biriyle tanışırken veya tokalaşırken,lütfen o kişinin yüzüne birkaç saniyelik de olsa bakıp tokalaşın..Eliniz orada kafanız başka yönde olmasın..Öyle olunca bir taraf için çok ukalaca,görgüsüzce ve umursamazca bir tanışma olur.Genellikle kadınların önce elini uzatması da bir nezaket kuralı gereğidir…
***
–Neden, birbirimizi olduğumuz gibi sevip-saymıyoruz da;önce olduruyor,karakterleri donduruyor ve sonrasında da olagelen Aşkı öldürüyoruz?..
***
–Allah aşkına,biz insanlığımızı..
–İnsanca hislerimizi ne yaptık?
NE OLUYORUZ?
Lütfen bu yazıyı okuduktan sonra,eşimize,çocuklarımıza,anne-babamıza ve tüm sevdiklerimize,dostlarımıza güler yüzle bakıp;hal-hatır soralım..Evimize daha bakımlı ve bir demet çiçekle gidelim e’mi!..
ÇÜNKÜ, GÜNEŞ İNSANIN RUHUNA SEVGİYLE DOĞAR!..
Saygılarımla

İbrahim AKDAĞ

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Facebook: TC İbrahim Akdağ

Twıtter: @akdagloveyou

TLF: 0 506 8647543

0 533 6252558

0 242 5143399

ALANYA GÜNEŞİ GAZETESİ ve www.alanyagunesi.com

İmtiyaz sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni

Okunma 10411 kez
İbrahim AKDAĞ

KOCA ÇINARIN GÖLGESİ

Gazeteler