head
2183026 810x458 75f08
Cumartesi, 20 Nisan 2024

 

Rusya'nın batısında yer alan Izhevsk'de bir kişinin okula ateş açtığı bildirildi. Ülkenin İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada aralarında çocukların da olduğu 17 kişinin öldüğü belirtildi...

rusyada saldırı 2 7801c

Silahlı bir kişi, Rusya'nın Udmurtiya Cumhuriyeti'nin başkenti Izhevsk şehrinde yer alan bir okula saldırı gerçekleştirdi. Rusya İçişleri Bakanlığı, 88 numaralı okulda düzenlenen silahlı saldırı yüzünden en az 15 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

rusyada saldırı 1 c84e0

Ölenlerden 11'i çocuk...
Rusya Soruşturma Komitesinden yapılan açıklamada, Rusya'nın Udmurtya bölgesinde bulunan İjevsk kentindeki 88 numaralı okula yönelik silahlı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 17'e çıktığı, ölenlerin arasında 11 çocuğun bulunduğu belirtildi. 22'si çocuk 24 kişinin de yaralandığı ifade edilen açıklamada, saldırganın intihar ettiği aktarıldı. Açıklamada, "Saldırganda iki tabanca ve çok sayıda kurşun bulundu" ifadesine yer verildi. Udmurtya Cumhuriyeti'nde 29 Eylül'e kadar olay nedeniyle yas ilan edildiği kaydedildi.

rusyada saldırı 3 ae1ab

Reuters: Saldırgan gamalı haç giyiyordu...
Soruşturmada görevli olan müfettişlere dayandırdığı haberinde Reuters, sözkonusu saldırganın gamalı haç giydiğini yazdı. Haberde, saldırıyı gerçekleştirdikten sonra intihar eden kişinin cesedinin bulunduğu anların videosunun yetkililerce paylaşılmasına dikkat çekildi. Buna göre videoda saldırıyı gerçekleştiren kişinin simsiyah giyindiği ve kıyafetinin üzerinde kırmızı renkte gamalı haç bulunduğunun göründüğü ifade edildi.

Saldırgan intihar etti...
İngiliz haber ajansı Reuters'da yer alan habere göre, saldırıyı gerçekleştiren kişinin saldırı sonrasında intihar ettiği ve cesedinin olay yerinde polis tarafından bulunduğu belirtildi.

Saldırganın kimliği açıklandı...
Soruşturma Komitesi'nin basın servisi, Sputnik'e İzhevsk'teki Rus okulunda ateş açan kişinin kimliğini açıkladı.

Kaynağa göre, suçlu 1988 doğumlu eski bir öğrenci.
Neo-faşist fikirlere bağlılığı araştırılıyor
Soruşturma komitesine göre, suçlunun evindeki arama devam ediyor.
Udmurtia bölge başkanı Alexander Bretchalov gazetecilere yaptığı açıklamada, şahsın psiko-nörolojik rahatsızlıklar açısından izlendiğini söyledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KAYNAK: Ajanslar

 

Gazeteler