head
2183026 810x458 75f08
Cumartesi, 20 Nisan 2024

 

İsveç, Norveç ve Finlandiya gibi İskandinav ülkelerinde internet gazeteleri, az önce DETUR'un iflasını açıkladığını duyurdu...

whatsapp gorsel 2022 10 17 saat 194326 76d7b

İskandinav gazeteleri, az önce okurlarına geçtiği haberde DETUR'un iflas başvurusunda bulunduğunu açıkladı:

İşte İsveç gazetesi SVT'nin haberi:

"SVT'nin incelemesinden sonra ağır eleştirilen tur operatörü DETUR şimdi iflas başvurusunda bulunuyor. Şirket web sitesinde bunu söylüyor. Güneşe seyahat satın alan deneyimli müşteriler için geriye kalan tek şey paralarını geri almaya çalışmak.
İsveç Tüketici Ajansı, seyahat şirketi Detur hakkında yüzlerce rapor aldı. Şirket, Eylül ayında kiralama sezonunun geri kalanını iptal ettiğini açıkladıktan hemen sonra, 64'ü geri ödemelerle ilgili olmak üzere  148 bildirim alındı. Şirket ayrıca gelecek yıl için seyahatleri iptal etti.
Şimdi sorumlular vazgeçip kendi şirketlerinin iflasını talep ediyorlar:
"Seyahat endüstrisi için dönüş yolu, beklenenden daha uzun ve daha zor oldu. Güneş tatilleri piyasası daha önce değerlendirildiği gibi toparlanmıyor."

whatsapp gorsel 2022 10 17 saat 19s4325 d2218

Şirket ayrıca şunları yazıyor:
"Jet yakıtı için artan ve tahmin edilmesi zor maliyetlerle birlikte operasyonel maliyetler, şirketi öyle bir konuma getirdi ki, yönetim, yeniden yapılanma, yeniden sermayelendirme veya alternatif olarak satış çalışmalarına devam etmenin artık mantıklı olmadığını ve ne yazık ki açıklama yapmak zorunda kalındığını belirtmek zorunda kaldı." Detur, şartların kendilerini iflas talep etmeye zorlandığını duyurdu. Tur operatörüne göre, ödeme ve kredi kartı şirketlerinin yolcuların ödemelerini durdurma kararıyla sorunlar daha da kötüleşti, bu da şirketin borçlarını ödeyemez hale gelmesine neden oldu. Ayrıca şirket "Bunun neden olduğu rahatsızlıktan dolayı gerçekten üzgünüz. Sadece uzun zamandır beklenen güneş yolculuğuna rezervasyon yaptıran müşterilerimiz için değil, aynı zamanda Detur için çok çalışan ve şimdi belirsiz bir gelecekle karşı karşıya olan tüm çalışanlarımız için" diyor.

whatsapp gorsel 2022 10 17 saat 1s94326 b1b80

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KAYNAK: Ajanslar

Gazeteler