head

2183026 810x458 75f08
Pazar, 08 Eylül 2024

 

 

Fransa'da yapılan son genel seçimlerde sol ittifak Yeni Halk Cephesi'nin zaferi, özellikle liderleri Jean-Luc Mélenchon'un Filistin devletini tanıma sözüyle uluslararası basında geniş yankı uyandırdı...

Fransa'da yapılan erken genel seçimlerin ikinci turunda sol ittifak Yeni Halk Cephesi sandıktan birinci çıktı.

 

Seçim sonuçlarına göre,

--Yeni Halk Cephesi 178 milletvekili çıkararak en büyük grup oldu.

--Macron'un ittifakı 150,

--Faşist Ulusal Birlik İttifakı (RN) ise 125 milletvekili elde etti.

Seçimler, beklentilerin aksine, Ulusal Birlik'nin üçüncü sırada kalmasıyla sonuçlandı.

Dünya basını, Yeni Halk Cephesi'nin seçim öncesinde ve sonrasında Filistin devletini tanımayı vaat ettiği haberini geniş bir şekilde duyurdu.

 

Almanya'nın Die Tageszeitung gazetesi, Fransız seçmenlerin aşırı sağcıların yönetimini istemediğini vurgularken,

Der Spiegel dergisi seçimleri sağa karşı bir referandum olarak değerlendirdi.

İngiltere'nin The Guardian gazetesi, merkez ve sol seçmenlerin rahat bir nefes aldığını ancak geleceğe ilişkin belirsizliklerin devam ettiğini belirtti.

Jean-Luc Mélenchon'un liderliğindeki Boyun Eğmeyen Fransa partisinin Filistin devletini tanıma sözü, uluslararası basında da yankı uyandırdı. ABD'nin CNN International haber sitesi ve İsrail'in The Times of Israel gazetesi de bu taahhüdü haberlerinde önemli bir nokta olarak ele aldı.

BBC: FİLİSTİN DEVLETİ TANINMASI VAADİYLE DİKKAT ÇEKİYOR...

Fransa'da yapılan erken genel seçimlerin ikinci turunda sol ittifak Yeni Halk Cephesi, sandıktan birinci çıkarak 178 milletvekili kazandı. Macron'un ittifakı 150, faşist Ulusal Birlik İttifakı (RN) ise 125 milletvekili elde etti. Bu sonuçlar, beklentilerin aksine, aşırı sağcı Ulusal Birlik'nin üçüncü sırada kalmasıyla sonuçlandı.

THE GUARDİAN: SOL VE MERKEZ SEÇMENLER 'İÇ RAHATLAMASI' YAŞIYOR...

Merkez ve sol seçmenler, Fransa'da yapılan genel seçimlerin ardından büyük bir iç rahatlaması yaşıyor. Ancak, geleceğe dair belirsizlikler devam ediyor. Seçim sonuçları, aşırı sağın beklentilerin ötesinde bir performans gösterememesiyle dikkat çekti.

*CNN International: Filistin Devleti'nin Derhal Tanınması Vaadinde Bulunarak Dikkatleri Üzerine Çekti

Fransa'da yapılan genel seçimlerde sol ittifak Yeni Halk Cephesi'nin lideri Jean-Luc Mélenchon, seçim zaferini Filistin devletinin derhal tanınması vaadiyle kutladı. Bu taahhüt, uluslararası basında da geniş yankı buldu.

DER SPİEGEL: FRANSA SEÇİMLERİ, SAĞA KARŞI BİR REFERANDUM...

Almanya'nın Der Spiegel dergisi, Fransa'daki genel seçimleri sağa karşı bir referandum olarak değerlendirdi. Seçim sonuçları, aşırı sağın beklenen performansı gösterememesiyle, ülkedeki siyasi dengeler üzerinde derin etkiler yarattı.

THE TİMES OF ISRAEL: FRANSIZ SİYASETTE YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR...

İsrail'in The Times of Israel gazetesi, Fransa'da yapılan genel seçimlerde sol ittifak Yeni Halk Cephesi'nin lideri Jean-Luc Mélenchon'un, Filistin devletinin tanınması sözü vermesini önemli bir gelişme olarak değerlendirdi. Bu söz, Fransız siyasetinde yeni bir dönemin başladığına işaret ediyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KAYNAK: Ajanslar

Gazeteler