head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

2 bin 700'den fazla kişinin ölümüne neden olan Coronavirüs salgını birçok ülkeye yayılırken, İngiliz medyası "Güvenli tatil yapılacak ülkeler" haritasında Türkiye'yi öne çıkardı...

Çin'in Vuhan kentinden yayılan koronavirüs, gün geçtikçe daha çok ülkeye sıçrıyor. Salgın, şimdiye kadar aralarında Fransa, İngiltere ve Almanya'nın da olduğu 32 ülkeye yayıldı. 11 ölümün yaşandığı İtalya, Avrupa kıtasında koronavirüs kaynaklı ölümlerin meydana geldiği ülkelerin başında bulunuyor. İtalya'yı geçtiğimiz yıl, yaklaşık 60 milyon turist ziyaret etmişti.

İNGİLİZ GAZETESİ HARİTA YAYINLADI...
Hastalığa karşı korku seviyesi artarken, uçaklarda sefer iptalleri ardı ardına geliyor, tatilciler de seyahat planlarını gerçekleştiremiyor. Tüm bunlar yaşanırken, İngiliz Daily Express gazetesi, güvenli bir tatil için paylaştığı haritada 6 ülkeyi sıraladı.

Bu ülkeler;

--Türkiye,

--Polonya,

--Macaristan,

--Barbados,

--Jamaika,

--Meksika.

GÜVENLİ ÜLKELERkoronavirus salgini hizla yayilirken ingiliz 12955466 5513 m 9394f

 

TÜRKİYE'Yİ ÖNERDİLER...
Söz konusu haberde, güneşin ve kumsalların tadını çıkarmak için uzun mesafeli uçuş süresi olmadan Türkiye'ye gidilebileceği kaydedildi. Türkiye'nin, kış güneşi için de ideal tatil noktası olduğuna vurgu yapıldı.

İSTANBUL, TÜRKİYE'NİN KALBİ...
Haberde ayrıca, dünyadaki hiçbir şehrin İstanbul ile karşılaştırılamayacağına dikkat çekildi. İstanbul'un, Türkiye'nin kültürel kalbi olduğu hatırlatıldı. İzmir'in Selçuk ilçesine de işaret edilen haberde, bu ilçenin portakal ağaçlarıyla kaplı geniş bulvarlara ve şehir merkezine serpilmiş antik kalıntılara sahip olduğu belirtildi.

GÜVENLİ ÜLKE 2 koronavirus salgini hizla yayilirken ingiliz 12955466 2906 o 6ae10

 

 

 

 

 

 

 

HABER: İbrahim AKDAĞ

 

 

Gazeteler