head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 18 Nisan 2024

Japonya dün korkunç bir deprem ile sarsıldı. Ülkenin doğusunda 7.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi... 

Japonya Meteoroloji Ajansı, dün gece yaşanan depremin büyüklüğünü açıkladı…

Ülkenin doğusundaki Fukuşima’da gece yarısına doğru hissedilen 60 kilometre derinlikte yaşanan depremin 7.3 büyüklüğünde olduğu duyuruldu.

Yetkililer tsunami uyarısı yapmazken ilk belirlemelere göre bölgede ciddi maddi hasar olduğu ve yüzlerce insanın yaralandığını duyurdu.

 japonya da deprem7.3 2 09a31

Pazartesi günü corona virüsü yasaklarının gevşetileceği bölgede deprem moralleri bozarken deprem akıllara 11 Mart 2011’de yaşanan 9 büyüklüğündeki depremi ve ardından 20.000 kişiyi öldüren tsunamiyi getirdi. Dünyanın son 25 yılda yaşadığı en büyük doğa felaketini hatırlatan Japonya Meteoroloji Ajansı artçıların devam edeceğini duyurdu.

Japon ulusal televizyonu NHK ilk belirlemelere göre en az 121 kişinin yaralandığını açıklarken, bazı insnaların vücutlarında kırık meydana geldiğini duyurdu.

Birçok bölgede su ve elektrik kesilirken yetkililer bu konuda müdahale edildiğini duyurdu.

NHK, bölgedeki nükleer fabrikalarda bir sorun yaşanmadığını açıklarken sadece Fukuşima Dai-Ni reaktöründe 160 ml su sızıntısı meydana geldiğini fakat bu durumun bir tehlike arz etmediğini aktardı. Shinkansen’deki hızlı yolcu treninin seferleri ise iptal edildi. Bunun sebebi ise deprem ile birlikte yaşanan toprak kaymasıyla birlikte rayların hasar görmesi olarak gösterildi. Yetkililer tren seferlerinin en az salı gününe kadar iptal edileceğini açıkladı.

Gazeteler