head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

Rusya'nın Kazan kentinde bir okula silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda çoğu öğrenci ve öğretmen 10 kişi hayatını kaybetti. Saldırı sonrasında 19 yaşındaki zanlının gözaltına alındığı bildirildi... 

kazakistanda okula saldırı 2 cb130

ALINAN SON BİLGİLERE GÖRE;

--18 Çocuk ve 3 yetişkin olmak üzere 21 yaralı,

-- 8 çocuk ve 2 yetişkin olmak üzere 10 ölü.

kazakistanda okula saldırı 3 1f136

SINIFTA İNSANI VAHŞETE DÜŞÜREN GÖRÜNTÜLER...

kazakistanda okula saldırı 11.VAHŞET 34c44

Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da bir okula sabah saatlerinde silahlı saldırı düzenlendi. Tataristan Özerk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov'un basın sözcülüğünden yapılan açıklamada, saldırıda çoğu öğrenci sekiz kişinin hayatını kaybettiği, 20 kişinin de yaralandığı belirtildi.

 

Cumhurbaşkanı Minnihanov olayı "büyük bir trajedi" olarak nitelendirdi. Saldırı sonrasında 19 yaşındaki zanlının gözaltına alındığı bildirildi.

kazakistanda okula saldırı 7.saldırgan 5dc21

ZANLI İLE İLGİLİ DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI...
19 yaşındaki zanlının dört yıl önce okuldan mezun olduğu ve saldırı öncesinde Telegram üzerinden mezunu olduğu okula yönelik bir eylem planlandığını açıkladığı ortaya çıktı.

kazakistanda okula saldırı 8 5f566

SALDIRIDAN DAKİKALAR ÖNCE PAYLAŞIM...

Öte yandan saldırganlardan birinin kimliği belirlendi. İlnaz Galyaviev isimli saldırganın saldırıdan bir saat önce bir paylaşım yaptığı ortaya çıktı. Galyaviev’in paylaşımında, “Bugün bir sürü biyolojik çöp imha edeceğim. Sonra da kendimi vuracağım” ifadelerini kullandığı belirlendi.

kazakistanda okula saldırı 5 40239

Saldırganın arkadaşlarının ifadelerine başvuran polisin edindiği bilgilerde, Galyaviev’in sürekli olarak ABD deki 11 Eylül 2001 terör saldırısı tarihinde doğmasıyla övündüğü belirtildi.

Zanlının okul binasına ana kapıdan giriş yaptığı ve elindeki makineli tüfekle etrafa ateş açtığı belirtildi. Olayın ardından yayınlanan ilk haberlerde ikinci bir saldırganın daha olduğu iddiaları ortaya atılmıştı ancak bu iddialar teyit edilmedi.

kazakistanda okula saldırı 9 53c91

DEVLET BAŞKANI PUTİN BAŞSAĞLIĞI MESAJI YAYINLADI...
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye dileklerini iletti. Kremlin Basın Sözcüsü Dmitri Peskov, "Devlet Başkanı silahlı bir saldırıda hayatını kaybeden çocukların yakınlarına başsağlığı ve olayda yaralananlara da geçmiş olsun dileklerini iletmektedir" denildi.

Saldırının nedenine ilişkin henüz açıklama yapılmadı. Olay yerinden gelen ilk görüntülerde okulun önünde birçok ambulansın bulunduğu ve çok sayıda yardım görevlisinin okula girdiği görülmüştü. Ayrıca binadaki camların kırıldığı da göze çarptı.

kazakistanda okula saldırı 4 4026d

Kazan Moskova'nın 720 kilometre doğusunda yer alıyor.

Rusya'da okullar bir haftalık tatilin ardından salı günü yeniden açılmıştı ve bir günlük tekrar kapandı.

 

 

 

 

HABER: İbrahim AKDAĞ 

 

 

Gazeteler