head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 19 Nisan 2024

 

'Gözünü yeni açmış bebeklerin üstüne en ağır silahlarla saldırdılar'...

israil katliamı manşet 4eba1

Dünyadan gelen tepkilere rağmen İsrail’in Gazze'deki katliamları devam ediyor. Son saldırılarla birlikte şehit sayısı 58'i çocuk, 197'ye yükseldi.

israil katliamı 2 03968

İsrail'in 10 Mayıs'tan bu yana hava ve karadan vurmaya devam ettiği Gazze Şeridi'nde hayatını kaybedenlerin sayısı giderek artıyor. 

Dünyadan gelen tepkilere rağmen İsrail, Gazze'ye yönelik saldırılarına bugün de devam etti. 

israil katliamı 4 950ab

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in gece yarısından itibaren düzenlediği saldırılarda 16'sı kadın, 10'u çocuk olmak üzere 42 Filistinlinin yaşamını yitirdiği belirtildi. 

israil katliamı 6 b6cae

Son saldırılarla Gazze'de 58'i çocuk, 34'ü kadın 197 Filistinlinin hayatını kaybettiği, yaralı sayısının da 1235'e çıktığı ifade edildi. 

Filistin'de şehit sayısı 197'ye yükseldi...

israil katliamı 7 11927

'Gözünü yeni açmış bebeklerin üstüne en ağır silahlarla saldırdılar'

Gazze'deki Sağlık Bakan Yardımcısı Riş, İsrail'in saldırılarında 58'i çocuk, 197 Filistinlinin hayatını kaybettiğini belirterek, "Dünyaya gözünü yeni açmış bebeklerin üstüne en ağır silahlarla saldırdılar. Küçücük bedenler paramparça oldu." dedi. 

israil katliamı son 333f6

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Arap ve Türk İlişkileri Sorumlusu Enver Ataullah, gece yarısından itibaren düzenlenen saldırılar nedeniyle büyük yıkımın oluştuğu Gazze'de morglarda yer kalmadığını açıklamıştı.

israil katliamı 8 0136c

FİLİSTİN’DEN İSRAİL’E BASKI ÇAĞRISI...

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine (BMGK) "savaş suçu" işlemekle suçladığı İsrail'e yaptırım ve silah ambargosu uygulaması çağrısı yaptı.

İsrail ve Filistin arasında giderek yükselen tansiyon ve Gazze'ye yönelik hava saldırılarını görüşmek için 3. kez toplanan BMGK'ye seslenen Maliki, Filistin halkının katlanmak zorunda kaldığı dehşetin kelimelerle tarif edilemeyeceğini söyledi.

Beş aylık bir bebeğin tüm ailesini İsrail saldırılarında kaybettiğini anlatan Maliki, İsrail'in "savaş suçu ve insanlığa karşı suç" işlediğini ifade etti. 

Filistin'in özgürlüğünün barışa giden tek yol olduğunu vurgulayan Maliki, BMGK'ye bu yasal ve ahlaki sorumluluğu yerine getirmek için harekete geçme çağrısı yaptı.

israil katliamı 1 f7005

İİT’DEN BM’YE İSRAİL’İ DURDURMA ÇAĞRISI...

İslam İşbirliği Teşkilatı, BM Güvenlik Konseyi’nin İsrail saldırganlığını durdurma sorumluluğunu üstlenmemesi durumunda, Filistin halkına koruma sağlanması için BM'ye başvurulacağını duyurdu. 

israil katliamı 3 a5073

 

 

 

 

 

 

Bu fotoğrafların bir kısmı Alanya Güneşi Gazetemize Filistin'den gönderilmiştir.

HABER: İbrahim AKDAĞ

KAYNAK: Ajanslar

 

Gazeteler