head
2183026 810x458 75f08
Pazartesi, 29 Nisan 2024

İlk günlerin coşkusunu geride bırakan Rus medyası halkı uzun ve kanlı bir savaşa hazırlıyor. 9 gündür Ukrayna'yı işgal eden Rusya verdiği kayıpların şokunu atlayamazken Rus medyasının haber ve yorumlarındaki değişim dikkat çekti...

Rus medyasında ilk günlerde Ukrayna operasyonunun basitçe halledilecek bir “özel bir asker operasyon olduğu“ yönündeki haber ve yorumları yerini uzun ve zorlu bir savaş söylemine bıraktı. Resmi açıklamalarda Ukrayna’dan daha çok ‘’batıyla’’ girişilen uzun, kanlı bir varoluş savaşından söz edilmeye başlandı.

uzun savaş 99ab9

Rus Savunma Bakanlığı sözcüsü Ukrayna’ya paralı, gönüllü askerler gelmesini ağır bir şekilde eleştirerek, bu girişimleri resmen destekleyen Danimarka ve İngiltere’ye üstü kapalı tehdit gönderdi. Rus Dışişleri Bakanlığı ise akan kanların sorumlusunun ABD istihbaratı olduğunu belirterek, Ukrayna halkının ABD’nin umurunda olmadığını ve Ukrayna hükümetini manipüle etiklerini söyledi.

Yaşanan başarısızlığın ve kayıpların şokunu yaşayan Rusya’da açıklamalardaki hamaset de artmaya başladı. Rossija 24 kanalına konuşan bir devlet yetkilisi ‘’Batı 8 yıl boyunca Donbas’da yapılan genozite göz yumdu. Bu batının Rusya’ya açtığı bir savaş. Batı Rusya’nın tamamen yok olmasını istiyor’’ şeklinde konuştu. Batıya karşı topyekün savaş anlatısı son günlerde Rus medyasında sıkça işlenmeye başladı.

Rus medyası halkını ucunda Rusya’nın varoluşu söz konusu olan uzun bir savaşa hazırlıyor. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KAYNAK: Ajanslar

Gazeteler