head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 03 Mayıs 2024

 

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD Başkanı Joe Biden’ın Rusya’nın Ukrayna’da soykırım işlediğine dair ifadelerini “Kabul edilemez” olarak nitelendirdi...

 

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov gündeme dair gazetecilere açıklamalarda bulundu. Ukrayna’nın Bucha ve Mariupol kentleri başta olmak üzere birçok kentteki sivil ölümlerle ilgili ABD Başkanı Joe Biden’ın, Rusya’yı soykırım yapmakla suçlamasına itiraz eden Peskov, “Kategorik olarak onlarla aynı fikirde değiliz. Durumu bu şekilde çarpıtmaya kalkışmalarını doğru bulmuyoruz. Rusya’ya yöneltilen bu iddialar kesinlikle kabul edilemez. Bunu daha önce de söylemiştik” dedi.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği'nin Ukrayna'da öldürülen sivillerle ilgili yayınladığı raporun sorulmasına da cevap veren Peskov, “Bu konuda bilgim yok” ifadelerini kullandı. Rus müzakere heyetine başkanlık eden Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Vladimir Medinskiy’nin artık daha az medyada görüldüğü ve bunun müzakerelerin durduğu anlamına mı geldiği sorusunu yanıtlayan Peskov, “Bilgi geldikçe açıklamalar yapılıyor ve bazı sonuçların açıklanmamasının nedenleri var. Henüz açıklanacak bir şey yok. Medinskiy müzakere yolunda çok sıkı çalışmaya devam ediyor” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KAYNAK: Ajanslar

Gazeteler