head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 19 Nisan 2024

 

Rus Punk müzik grubu Pussy Riot'un üyesi Maria Alyokhina'nın kurye kılığına girerek Rusya'yı terk ettiği aktarıldı...

Rus Punk müzik grubunun üyesi olan Maria Alyokhina’nın avukatı Daniil Berman bağımsız Rus haber ajansı Interfax’a yaptığı açıklamada, polis gözetiminde olan müvekkilinin Rusya'dan kaçtığını duyurdu.

Neon yeşili üniforma giydi...


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i protesto ettiği için ev hapsinde olan Alyokhina, medyada yer alan haberlere göre, yemek dağıtan bir kurye firmasının neon yeşili üniformasını giyerek ülkeyi terk etti.

Polisin kendisini takip edememesi için cep telefonunu geride bırakan müzisyenin Rusya'dan Belarus'a, oradan da Litvanya'ya geçiş yaptığı aktarıldı.

'Artık sorgulanacak bir şey bile kalmadı'...


Alyokhina Litvanya'dan yaptığı açıklamada, "Ben artık Rusya’nın var olma hakkı bulunduğuna inanmıyorum. Önceleri ülkenin birlikteliğini, hangi değerlere bağlı olduğunu ve nereye gittiğini sorguluyorduk. Fakat bence bu artık bir soru bile değil" ifadelerini kullandı.

İzlanda'da yaşayacak...


Rusya'ya yakın zamanda dönmeyi düşünmediğini söyleyen Alyokhina, bir süre İzlanda'da yaşayacağını ifade etti. Müzisyenin, Björk gibi yerel sanatçılarla yardım konseri düzenleyeceği aktarıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KAYNAK: Ajanslar

Gazeteler