head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 18 Nisan 2024

 

Finlandiya ile İsveç'in NATO üyelikleri gündemde yer tutmaya devam ederken İsveç Savunma Bakanı Peter Hultqvist, askeri örgüte katılım hakkında destekleyici konuştu. İsveç Savunma Bakanı bugün verdiği bir demeçte iki İskandinav ülkesinin NATO katılımlarının bölgenin savunma yeteneklerini güçlendirileceğini söyledi...

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ve Başbakan Sanna Marin, dün yaptıkları ortak açıklamada ülkelerinin gecikmeden NATO üyeliğine başvurması gerektiğini söyledi.

isveç ve fin natoya2jpg 2c357

Dünyada yankı uyandıran açıklamada, "NATO üyeliği Finlandiya'nın güvenliğini ve tüm savunma ittifakını güçlendirecektir. Finlandiya, gecikmeden NATO üyeliğine başvurmalıdır. Bu kararın alınması için gereken ulusal adımların önümüzdeki birkaç gün içinde hızla atılacağını umuyoruz" denildi.

KREMLİN, FİNLANDİYA'YA RESTİ ÇEKMİŞTİ...

Geçtiğimiz dönemde NATO üyeliği konusunda Finlandiya ve İsveç'i uyaran Rusya'dan ise jet hızında bir açıklama gelmişti. Daha önce Finlandiya'nın NATO üyeliğinin yanıt verilmesi gereken siyasi ve askeri sonuçlara yol açacağını belirten Kremlin, bu kez de "Finlandiya'nın NATO'ya girmesi kesinlikle Rusya'ya tehdittir. NATO'nun genişlemesi Dünya'yı ya da Avrupa'yı daha istikrarlı yapmayacak" açıklamasını yapmıştı.

İSVEÇ DE NATO ÜYELİĞİNE YEŞİL IŞIK YAKTI...

Bu gelişme sonrası İsveç'ten de ortalığı daha da hareketlendirecek hamle geldi. İsveç Meclisi'nden yapılan açıklamada "İsveç'in NATO üyeliği Kuzey Avrupa'da çatışma riskini azaltacaktır" denildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KAYNAK: Ajanslar

Gazeteler