head

2183026 810x458 75f08
Perşembe, 21 Kasım 2024

Almanya’nın dünyaca ünlü makine ve teknoloji üreticisi Hauni, Türkiye’deki müşterilerini bir araya getirdiği sempozyumda, şirketin mühendislik ve teknolojide geldiği seviyeyi gösterme fırsatı sundu. Hauni’nin Almanya merkezinden gelen üst yöneticilerin de katıldığı, İzmir Swissotel’de gerçekleşen kongreye Hauni Türkiye Genel Müdürü Cem Osman Aygün ev sahipliği yaptı.

Sempozyumun tütün endüstrisinde türünün ilk örneği dijital bir kongre olduğunu belirten Aygün, “dijital devrimin insanlığı beklenenden daha hızlı kuşattığına” dikkat çekti.

Hauni’nin yapay zekâ ile donatılmış makine vizyonu yolunda emin adımlarla ilerlerken, dünyanın dört bir yanındaki müşterilerine katma değer yaratma yolculuğunda eşlik ettiğini vurgulayan Aygün, “İnsanlar, süreçler ve makineler arasında verimli işbirliği yolumuzda istikrarlı şekilde ilerliyoruz. Açıkçası makinelerimizi terletecek ve sınırlarını zorlayacak fikirlerimizi hayata geçiriyoruz.” dedi.

Hauni sempozyum toplu 01f47

// KARANLIK FABRİKALAR GELECEĞİN KAÇINILMAZ GERÇEĞİ OLACAK”

Dijitalleştirmenin çalışanların sadece hayatını kolaylaştırmadığına, aynı zamanda üretim süreçlerinde devrim yarattığına dikkat çeken Aygün, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Big Data olarak adlandırdığımız veri okyanusunda, işinize yarayacak, verimliliğinizi ve kârlılığınızı artıracak veriyi kısa sürede bulmanız, üretim süreçlerinize entegre etmeniz ile dijitalleşmeden bugün katma değer yaratmaya başlamış olursunuz. Bir Hauni Protos M5 makinesi, bir saniyede yaklaşık 340 Mbit veri üretiyor. Sadece bu makinenin ürettiği verileri depolamak için her gün bir düzine 250 GB belleğe ihtiyacımız var. Dünyada ‘Işıksız fabrika’ olarak tanımladığımız, içinde otonom üretim süreçlerinin işleve geçtiği fabrikalar, kesinlikle geleceğin kaçınılmazı olacak. Özellikle uluslararası şirketlerin, başta insan kaynakları olmak üzere tüm üretim süreçlerini bu gerçeğe göre dizayn etmeye başlaması önemli. Türk mühendisleri ve Türk yöneticileri olarak, görev tanımlarımız ya da pozisyonlarımıza bakmaksızın, çalıştığımız şirketlerde bu farkındalığın artmasına katkıda bulunmamız gerekiyor.”

Cem Osman Aygün 2 8fec9

Üç boyutlu yazıcılarla yapılan üretimin dikkat çekici bir hıza ulaştığını hatırlatan Hauni Türkiye Genel Müdürü Cem Osman Aygün, 2016’da 3D yazıcılarda 6 Milyar Euro olan üretim hacminin, yıllık yüzde 29 büyüme hızıyla 2020’de 16 Milyar Euro’ya ulaşacağı bilgisini verdi.

Gazeteler