head
2183026 810x458 75f08
Salı, 23 Nisan 2024

Thomas Cook'un İngiltere'deki 550 seyahat acentesini Hays'ın satın almasından sonra RTK da Almanya'daki Neckermann'ın 700 alpha seyahat acentesini satın aldı...

 

İflas eden Thomas Cook’un çeşitli ülkelerdeki birimleri ve bünyesindeki şirketlere talip olanlardan ilk sonuçlanan seyahat acenteleri oldu.

Kısa adı RTK olan seyahat acenteleri ortak girişimi Raiffeisen-Tours RT-Reisen, Thomas Cook’un Almanya’daki markalarından Neckermann ve Alpha Reisebüropartner’ın hisselerinin tümünü aldı.

Neckermann ve Alpha Reisebüropartner’ın 700 seyahat acentesi 2003 yılından beri yarı yarıya RT-Reisen ve Thomas Cook´a bağlı olarak faaliyet gösteriyordu.

Thomas Cook kayyumu Ottmar Hermann, “Bu iflastan etkilenen seyahat acentalarına biran önce planlama güvencesi ve son derece önemli olan dağıtım sisteminin devamını sağlayacak” dedi.

Hermann, Thomas Cook´un tümü için yakın bir zamanda yeni bir yatırımcı bulma arzusunun ön planda olduğunu ama bu arkada tek tek birimlere talip çıktığında bunu da hızla değerlendirdiklerin söyledi.

RTK sözcüsü Thomas Bösl, “Bu acentelerin geleceğini güvenceye alabildiğimiz için çok seviniyorum” dedi.


Thomas Cook Touristik GmbH satış ve servis bölüm başkanı Dr. Carsten Seeliger de “Bize bağlı olarak çalışmış olan seyahat acentalarının katıldıkları oluşumda iyi bir geleceğe sahip olmaları bizi sevindiriyor” dedi.

 

 

Gazeteler