head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

Cumhuriyet Halk Partisi’nin düzenlediği “Yerel Yönetimler ve Turizm Zirvesi” kapsamında Anex Tour Yönetim Kurulu Başkanı Neşet Koçkar; Türkiye turizminin mevcut durumuna ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 19 Aralık 2019 tarihinde, Hilton İstanbul Maslak Hotel’de düzenlenen “Yerel Yönetimler ve Turizm Zirvesi”nin “Turist Profili Odaklı Kentsel Gelişim” başlıklı üçüncü oturumunun konuşmacıları arasında yer alan Anex Tour Yönetim Kurulu Başkanı Neşet Koçkar turizm alanında yaşanan son gelişmelere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

“BİR GÜN TÜRKİYE TURİZM TARİHİNİN KİTABI YAZILIRSA…”
Konuşmasının başında Türkiye turizminin çok önemli bir süreçten geçtiğini belirten Anex Tour Yönetim Kurulu Başkanı Neşet Koçkar; “Bence bir gün Türkiye Turizm Tarihi kitabı yazılırsa günümüz Türkiye turizminin dönüm noktası olur. Çünkü ilk defa Türkiyeli bir turizmci, Türkiye kökenli bir turizm şirketi Dünya ölçeğinde bir oyuncu olmaya doğru gidiyor” dedi.

“BENİM ADIMLARIMI NE İKTİDAR ANLAYABİLDİ NE DE MUHALEFET ANLAYABİLDİ”
Anex Tour’un son dönemde atağa geçmesinin, yurt dışında gerçekleştirdiği satın almaların Türkiye medyasında ve kamuoyunda gerekli ilgiyi görmediğini ifade eden Neşet Koçkar; şu açıklamalarda bulundu:

“Benim adımlarımı ne iktidar anlayabildi ne de muhalefet anlayabildi. Ben tek başıma gittim geldim. Hiç destek görmedim hatta klasik Türk reaksiyonu diyeyim; ben parayı oradan buldum, buradan buldum, ondan istedim… Biz bununla uğraştık. Ama neyse ki Dünya gördü. Attığımız bu adımlar, Anex Tour olarak satın almalarımız New York Times’ta yer aldı; Almanya’da gündemin en önemli başlıklarından biri oldu.”

“TURİZM HEM BARIŞA HEM DE DEMOKRASİYE KATKI SAĞLAYAN BİR SEKTÖR”
Teknolojik gelişmelerin sonrasında gelecek dönemde insanlara daha çok zaman kalacağına dikkat çeken Anex Tour Yönetim Kurulu Başkanı Neşet Koçkar; “Buradaki partinin siyasi düşüncesini de göz önünde bulundurarak diyorum ki turizm hem barışa hem demokrasiye katkısı olan bir sektör. Sizin, parti olarak ciddiye aldığınız en önemli konu turizm olmalı” dedi.

NEŞET KOÇKAR’DAN KONAKLAMA VERGİSİ’NE İLİŞKİN DEĞERLENDİRME
Neşet Koçkar, konuşmasının devamında konaklama vergisine ilişkin de önemli açıklamalarda bulundu. Koçkar konuya ilişkin şunları söyledi:

“Konaklama vergisine karşı olmanız benim işime gelir. Ama buna karşı olmak yerine şöyle bakmak lazım. Böyle bir uygulama var, Dünya’da da örnekleri var. Yok değil ama bu para belediyelere kalır. Konaklama vergisinden toplanan meblağ o şehrin belediyesine kalır. Asıl olan bu… Bunu tartışmamız lazım. Bu paranın belediyelerde kalması lazım.”

Konuşmasının sonunda “Turist profiline göre hareket etmek lazım mı?” sorusunu yönelten Neşet Koçkar; bu soruya şu cevabı verdi:

“Evet, turist profilin göz önünde bulundurmak lazım ama kendi kimliğimizi koruyamadığımız sürece hiçbir şey elde edemeyeceğimizi düşünüyorum.”

 

 

 

 

 

KAYNAK: www.turizmgunlugu.com

 

 

Gazeteler