head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 25 Nisan 2024

TÜROFED Başkanı Çorabatır, Antalya'daki iki adaydan biri olan ALTİD Başkanı Burhan Sili için 60 bin imza toplandığını açıkladı...

Türkiye'nin konaklama sektöründeki en büyük çatı kuruluşu olan TÜROFED (Türkiye Otelciler Federasyonu) başkanlığına seçilen Sururi Çorabatır, açıklamalarda bulundu.
Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı seçimleri için Güneydoğu, İç Anadolu, Ege, Akdeniz ve Karadeniz’de adaylar çıkardıklarını ifade eden Çorabatır, "29 Aralık'ta yapılacak Türkiye Turizm ve Tanıtım Ajansı seçimleri için Antalya'dan iki adayımız var. AKTOB Başkanı Erkan Yağcı için 100 bin imza toplandı. ALTİD (Alanya Turistik İşletmeciler Derneği) Başkanı Burhan Sili için 68 bin imza toplandı. Ajans seçimleri için 29 Aralık'ta gidip oyumuzu kullanacağız. Adaylarımız TÜROFED'in Ajans'ta sesi olacak. Ajans yönetimine güç verecekler" şeklinde konuştu.
TÜROFED'in yeni yönetiminde öncelikli konuların tanıtım, hizmet kalitesi ve eğitim olacağını belirten Çorabatır, ayrıca 2634 sayılı Turizm Teşvik Yasası'yla ilgili bakanlıkla çalışacakları konular olduğunu söyledi. Çorabatır, "Bir süredir Turizm Meslek Yasası'ndan söz ediliyor ama artık bu yasa hayata geçmeli. Sektör bunu hak ediyor. Meslek Yasası, Tanıtım ve Geliştirme Ajansı ile birlikte ortak şekilde olabilir" ifadelerini kullandı.
TÜROFED’e emeği geçenlere teşekkür eden Sururi Çorabatır, "Hiç merak etmeyin, ilkelerimizden taviz vermeyeceğiz” diyerek şöyle devam etti: “Doğru bildiğimiz her şeyi özgürce söyleyeceğiz. Yanlış bildiklerimizi de uzlaşıcı ve eğitici bir şekilde çözmeye çalışacağız. Turizmin menfaatine olan her şeyin destekçisi olacağız”

Gazeteler