head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 18 Nisan 2024

Türkiye Cumhuriyeti Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un açıklamaları Turizm camiasında ve ülkemizin turistik bölgelerinde şaşkınlıkla izlendi...

 

3 BAKANkoronavirus bilim kurulu toplantisi basladi 699663 5 863d1

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, koronavirüs salgınıyla ilgili olarak   ortak bir basın toplantısı ile açıklamalarda bulundular...

 

 

ŞAKA GİBİ TURİZM BAKANI...

TURİZM BAKANI89064086 626704754838212 8224835154632245248 n ae82a

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy

Bugün üç bakanın; Coronavirüs hakkında yaptığı ortak basın toplantısından sonra en çok konuşulan ,Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un sözleri oldu.

Turizm camiasında ve sokakta halka ; bu soruyu  kime sorduysak ,herkes sözleşmiş gibi çok tepkiliydi bakanın sözlerine..

Turizm camiası ve çalışanlarının ve sokaktaki insanların ortak söylemleri ve tepkileri ""Milyonlarca insanın çalıştığı ve ekmeğini kazandığı ;ülkenin bacasız fabrikası denilen ve ülke ekonomisinin büyük kısmının gelirinin elde edildiği bu sektörü temsil eden bir kişi; "Geçen seneye kıyaslandığında, daha az turistin gelmesini sağlamak çok daha sağlıklı bir çözüm olacağına karar verdik."diyor. Nasıl böyle sözler söyler? Turizm bakanı daha çok turist gelsin diye çaba sar etmesi gereken kişidir.kaldı ki; bölgemiz sıcak ve nemli havadan dolayı güvenli ve bu virüs burada yaşamaz.Bakan hemen istifa etmelidir.."şeklindeydi.

 

 

TURİZM BAKANI NE DEMİŞTİ?

 

"ORGANİZASYONLARI NİSAN SONUNA KADAR ERTELEYECEĞİZ"

"15 Nisan Turizm açısından hassas bir tarih. Mümkünse turizm talebinin nisan sonuna ertelenmesi daha mantıklı geliyor. Geçen seneye kıyaslandığında, daha az turistin gelmesini sağlamak çok daha sağlıklı bir çözüm olacağına karar verdik. Dün sektör temsilcileriyle bir toplantı yaptım. Maliye ve Hazine Bakanımızla da bir toplantı yaptım. Bir hafta içinde sektörel desteklerle ilgili açıklama yapacağız. Kültürel etkinlikler ve organizasyonlarla ilgili, bakanlığımıza bağlı organizasyonları nisan sonuna ertelemek… Yarın netleştireceğiz."

 

 

HABER: İbrahim AKDAĞ

 

 

 

Gazeteler