head
2183026 810x458 75f08
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Yaşamak için Türkiye’yi tercih eden yabancı uyrukluların en yoğun olduğu kentlerden Alanya'da yerleşik yaşayan Alman vatandaşları ;Türkiye’nin Coronavirüs açışından daha güvenli olduğunu belirterek, şu anda ülkelerine dönmek istemediklerini söylediler...

 

Tarihi dokusu, doğal güzellikleri ile Türkiye’nin önemli destinasyonlarından biri olarak gösterilen Alanya’da; farklı ülkelerden gelen 31 bin 500 yerleşik yabancı yaşıyor...

Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan ve dünyaya yayılan Coronavirüs (Kovid-19) salgını, birçok ülkede panik havası oluştururken ; Alanya'da yaşayan yerleşik yabancılar ise ,Türkiye’nin daha güvenli olduğunu belirtti.

Alanya’da yaşayan bir grup Alman vatandaşı buranın daha güvenli olması nedeniyle ülkelerine dönmek istemediği aktardı.

 

 

YERLEŞİK ALMAN 3 korona virus onlemlerine almanlardan tam not 001 b7f39

 


"Hiçbir Alman kendi ülkesine şu anda dönmek istemiyor"...

 

Alanya’da 30 binden fazla yerleşik yabancının yaşadığını aktaran Alanya HÜR-TÜRK Derneği Başkanı Fahri Yiğit, bu rakamın 4 bin 500’ünü Alman vatandaşından oluştuğunu söyledi.

Yiğit, “ Derneğimizin bazı üyeleriyle bugün burada kahvaltıda buluştuk. Onlarla görüşüp, sohbetler ettik. Hiç bir Alman kendi ülkesine şu anda dönmek istemiyor. Türkiye’de alınan tedbirler Avrupa ve Almanya’dan çok daha fazla ve o yüzden kendilerini burada güvende hissediyorlar. Son derece mutlu ve hiçbir şeyden de korkmuyorlar” dedi.

 

“Almanya’ya dönmek istemiyorum"...


Kendisi burada çok hissettiğini söyleyen yerleşik Alman vatandaşı Renaie Zeeb (71), ülkesine dönmek istemediğini aktardı. Zeeb, “Coronavirüsü konusunda Türkiye’de çok büyük önlemler alınıyor. Dünyanın her yerinde Coronavirüsü olduğunu biliyoruz. Ben Alanya’da mutluyum” diye konuştu.

YERLEŞİK ALMAN 2 yerlesik almanlar alanya da guvende h44012 70152 8970e

 

 

“Almanya’ya seyahat edecektim ama vazgeçtim”...

Almanya uyruklu Jngeborg Pfeiffer (70), “Türkiye’de hastaneler hazır durumda Coronavirüsü konusunda birçok çalışmalar yapılıyor. Almanya’ya seyahat edecektim ama vazgeçtim. Daha sonra Almanya’ya gitmeyi düşünüyorum. Burada Coronavirüs konusunda birçok önlem aldılar, buda bizim için sevindirici” ifadelerini kullandı.


“Burada Avrupa’dan çok çok fazla Korona virüsü tedbirleri alındı”...

Alanya’da yaşayan Alman Michael Schröder (60) ise şunları söyledi: “ Ben kendimi burada çok iyi hissediyorum. Biz 2.5 yıldır Alanya’ya ikamet ediyoruz ve geldiğimize hiçbir zaman pişman olmadık. Burada Avrupa’dan çok çok fazla Coronavirüsü tedbirleri alındı. Biz burada çok mutluyuz.”

 

 

 

HABER:Uğur AKDAĞ

Gazeteler