head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, küçük çaplı seyahat acentelere sağlanan 6 ayı ödemesiz, 36 ay vadeli 50 bin TL'lik kredi için bin acentenin, rezervasyon iptalini iade kredisi için 100 otelin başvurduğunu söyledi...

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, seyahat acenteleri ve otellere sağlanan kredi olanakları ile ilgili bilgi verdi

Bakan Ersoy, NTV’de katıldığı canlı yayında konuyla ilgili soruya yanıt verirken şunları söyledi:

“Özellikle küçük çaplı seyahat acentelerine 50 bin liralık 6 ay ödemesiz, 36 ay vadeli bir kredi paketi sunduk.

Bu bağlamda başvurularda çok iyi gidiyor Turizm Bakanlığı sitesinden başvuruları yapabiliyorlar. Biz başvuruları aşamalı bir şekilde

Ziraat Bankasına devretmeye başladık.

Başvuru 5 bini bulur...

Şu an da binin üzerinde bir başvuru olmuş. Önümüzdeki haftadan itibaren o krediler kullandırılacaktır diye düşünüyorum. Orada da 5 bin kadar bir acentenin başvuracağını öngörüyoruz.

Otellere ödeme iadesi kredisi...

Otellerle acenteler arasında bir sıkıntı vardı, erken rezervasyon ödemeleri yapılmıştı otellere ve oteller de tabi bunu doğal olarak kış yatırımları, bakım, onarım vesaire için kullanmışlardı.

Şimdi birden sezon ötelenince böyle bir sıkıntı doğdu...

Biz de acentelerin bu avans ödemelerini geri alabilmeleri için avans kredi geri ödeme avanslarını geri ödeme kredisi diye bir kredi yarattık, Bakanlığımız üzerinden başvurular başladı 100’den fazla başvuru var. Süreyi de uzattık evrakları toparlayamadıkları için yetişemediklerini söylediler, süreyi de uzattık Nisan sonuna kadar. Hızlı bir şekilde bu başvuruları da alıyoruz onları da peyderpey Ziraat Bankasına göndermeye başladık, bankamız iletişime geçip çöze çöze dosyaları tamamlıyoruz.”

 

 

HABER:İbrahim AKDAĞ

KAYNAK:turizmgazetesi.com

Gazeteler