head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 25 Nisan 2024

Seyahat kısıtlaması ile birlikte birçok kısıtlamanın kalkması ve AVM’lerin açılma kararı alınma sonrası, Antalya’da vatandaşların rahatlığı yetkililerle beraber turizmcileri de endişelendiriyor...


Vatandaşların, bilim insanlarının ve yetkililerin uyarılarını dikkate almadan, maskesiz ve sosyal mesafeyi korumadan dolaşmaları yeni salgın riskini gündeme getirirken, seyahat kısıtlamasının kalkmasıyla turizm sezonunun açılacağı umuduyla hazırlığa başlayan sektör temsilcilerini de endişelendiriyor. Koronavirüs salgınını en zararla atlatmak için uzmanlar uyarılarını yinelemeye devam ederken, turizmcilerde vatandaşlara çağrıda bulunuyor. Sektör temsilcilerinden Skal Alanya Başkanı Levent Danışman da, bu endişeyi yaşıyor ve "Geleceğimizi riske atmamak için evde kalın" diyor.


Koronavirüs salgınından en fazla etkilenen sektörler arasında yer alan turizm, yaşanan süreçte çıkış yolu aramayı sürdürüyor. İç pazar için çalışmalarını yapmaya devam eden turizmciler aynı zamanda vatandaşlara çağrıda da bulunuyor. Turizmin gidişatı için büyük önem taşıyan vaka sayılarındaki azalmanın sürmesi için sektör temsilcileri 'evde kalın' mesajı veriyor. Skal Alanya Başkanı Levent Danışman da, vatandaşlara hem sağlıkları hem de ilçenin geleceği için evde kalmaları konusunda çağrıda bulunarak, "Lütfen geleceğimizi riske atmamak için tedbiri elden bırakmayınız. Zorunlu olmadıkça evden çıkmayınız. Bu güne kadar çok güzel bir şekilde bu günlere geldik, sezonumuzu korumak adına lütfen tüm tedbirlere uyalım" dedi.

 

 

Alanya Güneşi Haber Merkezi

Gazeteler