head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Akdeniz sahil şeridindeki en güzel 5 plajı belirledi. Listede Alanya’nın dünyaca ünlü Kleopatra Plajı da var...

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından seçilen 5 plajın isimleri, Türkiye Turizm, Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nın (TGA) uluslararası tanıtım çalışmalarını yürüttüğü 'Go Turkey' web sayfasında yayınlandı.

 Alanya'dan Kleopatra Plajını’nın yer aldığı listede Kaputaj, Patara, Kızkalesi ve Çevlik plajları bulunurken Akdeniz sahilinin meşhur plajlarının her yıl yüz binlerce konuk ağırladığı vurgulandı.

 

GoTurkey web sitesinde yayınlanan Akdeniz sahil şeridindeki 5 plaj şöyle:

KAPUTAJ PLAJI 2e88d

KAPUTAŞ PLAJI: Antalya'nın en batı kesiminde Kaş yakınlarında yer alan Kaputaş Plajı, yıllar içinde birçok turizm tanıtım posterine konu oldu, hem yerli hem de yabancı turistin gözdesi haline geldi. Tablo gibi güzelliği sayesinde ne kadar sapa bir yerde olursa olsun kesinlikle görülmeye değer.

 

KLEOPATRA PLAJI 306e3

KLEOPATRA PLAJI: Alanya’daki altın kumlarıyla ünlüdür ve adını Antik Mısır'ın efsanevi kraliçesi Kleopatra'dan almıştır. Yaklaşık 2 kilometre uzunluğundaki bu kumsal, Kleopatra'yı ve Romalı General Markus Antonius'u emsalsiz kumlarında ağırlamıştır. Akdeniz güneşi altında ısınmak ve ardından masmavi denizde serinlemek için Kleopatra Plajı şahane bir alternatif.

 

 
PATARA PLAJI 2 5a603

 

PATARA PLAJI: Kaş ve Kalkan'a yakın Patara'nın göz alabildiğine uzanan plajı 20 kilometre uzunluğunda. Patara Antik Kenti'nin hemen yanında yer alan Patara Plajı'nın kum tepeleri üzerinde muhteşem gün batımını izleyebilirsiniz. Sığ suları, yumuşak kumları ve altın rengi sahili ile Patara Plajı sadece güneşi arayanlar için değil, Caretta Caretta deniz kaplumbağaları için de eşsiz bir varış noktasıdır.

 

KIZKALESİ PLAJI b6a28

KIZKALESİ PLAJI: Bu çok özel plajda denizin ortasından yükselen Kızkalesini arkanıza alıp yüzme şansı yakalayabilirsiniz. Mersin'de bulunan mavi bayraklı Kızkalesi Plajı, Akdeniz'in en çok tercih edilen plajları arasında yer alıyor. Kızkalesi Plajı, kıyıdan 50 metre mesafede bile derinleşmeyen sığ suları sayesinde çocuklu ailelerin denizin tadını çıkarmalarını sağlıyor. Meraklıları için Kız Kalesini bisiklet kiralayıp keşfetme seçeneği de mevcuttur.

 

ÇEVLİK PLAJI 6ce1a

ÇEVLİK PLAJI: Hatay'da bulunan 14 kilometre uzunluğundaki Çevlik Plajı, Türkiye'nin en uzun plajlarından biridir. Çevlik Plajı, altın rengi kumları ve sığ suları ile ünlüdür. Dünyanın insan elinden çıkmış ilk tüneli olan bir Roma mühendislik harikası Titus Tüneli'ne oldukça yakın mesafede bulunuyor. Tarih tutkunları, Piera Antik Kenti kalıntılarını görmek için Çevlik Köyü'ne gitmeliler. 

 

 

 

 

 

 

 

HABER: Sariye KAYATURAN

Gazeteler