Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi son teknoloji olan 128 kesitli, bilgisayarlı tomografi cihazını vatandaşların hizmetine sundu...
Başhekim Vekili Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Etli, yeni cihazın güvenilir ve hızlı sonuçlarla tanıdan tedaviye, hasta takibine kadar birçok alanda kolaylıklar sağlayacağını dile getirdi.
Sağlık sektörü; çok hızlı gelişen teknoloji ve buna paralel olarak dijitalleşen dünyada her geçen gün tanı, tedavi, tedavi sonrası, koruyucu sağlık gibi süreçlerde büyük adımlar atıyor. Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi de insan sağlığı adına yenilikçilerin takipçisi olmaya, yüksek teknolojili cihazları hizmete kazandırmaya devam ediyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Etli, ”Etkin tedavinin doğru tanıyla başladığını düşünürsek Radyoloji Bölümleri kuşkusuz hastanelerde hayati bir rol üstlenir. Bu bağlamda bizlerde daha önceden hizmet vermekte olan tomografi cihazımıza ilave olarak son teknolojiye sahip olan 128 kesitli, bilgisayarlı tomografi cihazını sağlık tesisimize kazandırdık. Cihazımız hem acil hastalarımıza hem de poliklinik hastalarımıza hizmet verecektir. Gelişen teknoloji ışığında bizlerde sağlık alanında yenilikleri takipçisi olarak yeni cihazların bünyemize kazandırılması adına çabalarımız ve çalışmalarımız devam edecektir. Bu konuda desteğini esirgemeyen yeni sağlık hizmetlerinin şehrimize kazandırılmasını sağlayan Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’ya Dış İşleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’na, Antalya İl Sağlık Müdürümüz Op. Dr. İsmail Başıbüyük’e, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan’a ve bölge milletvekillerimize teşekkürü bir borç bilirim” diye konuştu.
Radyoloji Kliniği Sorumlu Hekimi Prof. Dr. Hatice Lakadamyalı ise yeni nesil teknolojiye sahip 128 kesitli Bilgisayarlı Tomografi cihazının hizmete sunulmasıyla birlikte ilçedeki Radyoloji Ünitesinin Şehir Hastaneleri standardına kavuştuğunu belirtti.
Cihaz hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Lakadamyalı şunları anlattı: “Özellikle akciğer, kalp ve koroner damarların değerlendirilmesinde çok önemli yer tutan bu sistem biz hekimlerin hastalarımıza daha hızlı teşhis ve tanı koymasında çok büyük kolaylık sağlayacaktır. Ultra düşük doz radyasyon uygulama özelliği ile hastalarımız daha az radyasyona maruz kalmaktadır. 75 cm en geniş gantri açıklığı ile özellikle kapalı alan korkusu olan ve bu nedenle işlem yapılamayan hastalarda çekim işleminin daha başarılı bir şekilde yapılması sağlamaktadır. Tek nefeste bütün vücut bölgesi için görüntü alma imkanına sahip olan tomografi cihazı; sanal bronkoskopi ve kolonoskopi özellikleri ve tüm vücut bölgelerinin anjiografi incelemeleri ile bronşlar, kalın barsak ve damarlar büyük girişimlere gerek olmaksızın görüntülenebilmekte, organların iç analizi yapılabilmekte, damarların çap daralmaları en doğru şekilde saptanabilmektedir. 3 boyutlu görüntüleme özelliği ile kardiyak anjio, felç, beyin kanaması, akciğer embolisi, damar tıkanıklığı, kanser gibi hastalıkların erken teşhisi gibi birçok konuda geniş olanaklar sağlamaktadır. Bu cihazla birlikte normal dokuları anormal dokulardan çok kolay bir şekilde ayrıştırmış olacağız. Hiç bir ilçede yüksek teknoloji bu cihaz yer almazken hastanemiz bünyesinde 2 tomografi cihazımız ile hastalarımıza hizmet vermeye başladık. Bir hekim olarak emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
HABER: Halime Yağmur AKDAĞ