head
2183026 810x458 75f08
Salı, 30 Nisan 2024

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, doğalgaz ve elektriğe yapılan zamlarla ilgili yazılı bir açıklama yaparak iktidarı eleştirdi...

Akaryakıt, doğalgaz ve elektriğe yapılan zamlar nedeniyle AK Parti hükümetine yüklenen CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, “Hükümet bu şekilde beklerse, akaryakıt fiyatının 30 liraya çıkması kaçınılmaz olacaktır” dedi.

‘TEK BİLDİKLERİ POLİTİKA ZAM YAPMAK’

İl Başkanı Nuri Cengiz şunları söyledi: “Doğalgaz ve elektriğe yapılan zamlarla vatandaş nefes alamaz hale geldi. Saray iktidarının tek bildiği politika zam yapmak. Elektrikte tarife dönemini bile bekleyemeden bir ay önce  zam yaptılar. Saray iktidarı enerji faturalarına zam yapmaktan geri durmuyor. Elektrikte toplam zam oranı yüzde 151’i bularak yılbaşındaki fahiş zammın da üzerine çıktı. Doğalgaz konut tarifesine yılbaşından bu yana yapılan üç zammın toplamı da yüzde 120 oldu. İktidar, 2023’ün ilk çeyreğinde Karadeniz doğalgazının evlerde olacağını üç gün önce duyurmuştu. Son altı ayda sanayi tarifesi yapılan üç zamla yüzde 213; elektrik üretim tarifesi ise yüzde 160 oranında artmıştır. Buna göre altı ayda doğalgaz tarifesi konutlarda 2 kattan fazla, sanayide ise 3 kattan fazla artış göstermiştir. Karadeniz doğalgazı müjdesi yine zamma dönüşmüş, iktidar vatandaşlarımızı bir kez daha kandırmıştır.
Vatandaşlarımız, temel gıda ürünlerinde durdurulamayan enflasyonun altında ezilirken, bu ürünlerin fiyatlarını daha da arttıracak enerjiye zam yapmak insafsızlıktır.”

 

 

 

HABER: Halime Yağmur AKDAĞ

Gazeteler