head
2183026 810x458 75f08
Cumartesi, 27 Nisan 2024

 

Partisinin haftalık toplantısında konuşan Toklu, bakanlara ilettiği Alanya’nın sorunlarının takipçisi olmak adına bu hafta yeniden bir Ankara ziyareti gerçekleştireceklerini söyledi. Öte yandan Toklu, onkoloji merkezi için arazi devir teslim sürecinin beklendiğini söyledi... 

AK Parti Alanya İlçe Teşkilatı’nda Haftalık Olağan Meclis toplantısı düzenlendi. Toplantıda AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu Alanya sorunları için gittiği Ankara ziyaretleri kapsamında ilettiği sorunları aktardı


‘BAKANLIK ZİYARETLERİ ALANYA ADINA VERİMLİ GEÇTİ’...
Göreve geldiği günden bu güne kadar Alanya’ya hizmet etmeyi görev edindiğini aktararak konuşmasına başlayan Toklu, Ankara ziyaretinden bahsederek “ Şehrimizin refahı, kalkınması ve daha çok gelişmesi için bir çok çalışmayı birlikte yürüttük ve bunlarda öncü olmaya çalıştık. Gerçekleştirmiş olduğumuz 3 günlük Ankara ziyaretinde de Alanya’mıza hizmet için bir dizi bakanlık ziyareti gerçekleştirdik. Kültür ve Turizm Bakanı’ mız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’u, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı’mız  Sayın Murat Kurum’u, Dışişleri Bakanı’mız, Alanya’mızın gururu Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nu, Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’yı ve son olarak da İçişleri Bakanı’mız Sayın Süleyman Soylu’yu Alanya’daki yatırımlar için, sorun ve sıkıntıların çözümü için ziyaret ettik. Bakanlık ziyaretleri Alanyamız adına oldukça verimli geçti. Bir o kadar da olumlu dönüşler aldık” dedi.

akp basın 2 .jpg toklu d0354


‘ALANYA’NIN MARKA BİR ŞEHİR OLMASI İÇİN GÖRÜŞLERİMİZİ İLETTİK’...
Alanya’nın menfaatleri doğrultusunda yapılan ziyaretler kapsamında Alanya’nın turizmini Turizm Bakanı ile konuştuklarını aktaran Toklu, “ Alanya’da turizm ile iştirak eden, turizmi bilen kişilerle daha öncesinde yapmış olduğumu, kurum ve kuruluşlarla yaptığımız toplantılarda edindiğimiz, Turizm Komisyonu’ muzun vermiş olduğu raporları sayın bakanımıza ilettik. Alanya turizmini geliştirmek için, turizm sektöründeki sürdürülebilirlik ve dünyada tanınabilirlik, Alanya’nın marka bir şehir olası için fikir ve görüşlerimizi sayın bakanımıza ilettik” dedi.


TOKİ MAHMUTLAR’DA İHALEYE ÇIKACAK...
Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı ziyareti hakkında bilgi veren Toklu, “ Sayın Murat Kurum bakanımız hem yangın döneminde hem de diğer zamanlarda Antalya’ya olan hassasiyetini ve yatırımlara olan yakın ilgisini hepimiz bilmekteyiz.  Alanya’mızın özellikle gündemde olan TOKİ projeleri, tapu ile ilgili sıkıntıların giderilmesi ve Güzelbağ- Bayır bölgesindeki yangın zedelerin konutlarının yapılması ile ilgili dosyalarımızı sunduk. Özellikle Mahmutlar bölgesinde yapılacak olan TOKİ sürecinin hızlanması ile ilgili atılan adımlar bizleri son derece mutlu etti. Biliyorsunuz TOKİ iki defa ihaleye çıktı. Ama hem bir ihalede firmanın yasaklı hale gelmesi hem de fiyat farklılığından dolayı ihaleler iptal olmak zorunda kaldı. Önümüzdeki süreçte TOKİ, Mahmutlar bölgesindeki TOKİ ihalesine çıkacak ve buradaki hak sahiplerinin haklarının yerine teslim edilebilmesi ile ilgili süreç hızlı bir şekilde ilerleyecek. TOKİ, Alanya’da iptal olmadı. Sadece ihale süreçlerinden kaynaklı bu zamana kadar uzadı” açıklamasında bulundu. Bakanımız ile diğer görüşmemizde de tapu ile ilgili sorunları ilettik. Zaten Alanya Tapu Müdürlüğü’ne personel takviyesi yapılmıştı. Ama yeterli değildi. Biz tekrardan ilave personel yapılması ve fiziki şartların iyileştirilmesi ile ilgili sayın bakanımız ile görüşmelerimizi yaptık. Önümüzdeki günlerde tekrardan Alanya Tapu Müdürlüğü’ne ilave personel ihtiyacının giderilmesi ile ilgili ilave çözümler üretilecek. Tapu Müdürlüğü’nün fiziki şartlarının iyileştirilmesi ile ilgili de sonuca varacağız. Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı’na gitmeden önce Alanya’da gerek Müteahhitler Birliği, gerek iş dünyası, gerek kurum ve kuruluşlarla görüşmelerimizi yaptık. Bu doğrultuda da özellikle yapı denetim sisteminden kaynaklı vatandaşlarımızın çekmiş olduğu sıkıntılarımızı da sayın bakanımıza ilettik. Yapı denetim sisteminin tekrar gözden geçirilmesi ile ilgili de dosyamızı ilettik. İnşallah önümüzdeki günlerde bununla ilgili çözümlerin oluşacağını düşünüyoruz” dedi.


BAKAN KOCA’DAN DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ TALEBİ...
Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Alanya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin taleplerini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya talep ettiklerini aktaran Toklu, “ Hem ekipman hem personel olarak da önümüzdeki günlerde bu sıkıntıların çözüleceğine dair girişimlerde bulunuldu” diye konuştu.

‘ALANYA’DA KEMOTERAPİ TEDAVİSİ VAR’...
Sağlık  Bakanlığı’ndan Onkoloji Merkezi ile ilgili bir gelişme olup olmadığı konusunda sorulan sorulara yanıt veren Toklu, Alanya’da vatandaşların şu an onkoloji merkezi ve kemoterapi tedavisi olmadığı yanılgısına düşmemeleri gerektiğini söyledi . Toklu, “ Bildiğiniz üzere Onkoloji’nin zaten şu an hem ruhsat, personel hem de tedavi aşaması tamamlandı. Bununla ilgili Onkoloji, Merkezi’mizde kemoterapi tedavisi verilmekte. Aslında şu an Alanya’da hastane bünyesinde bir Onkoloji Merkezi’miz var. Ama bizim düşüncemiz Onkoloji Merkezi’nin daha kapsamlı hale getirilmesi ve Antalya bölgesindeki nadir Onkoloji merkezlerinden bri tanesi olması gayemiz var. Bununla ilgili de hastanenin karşısındaki boş arazinin Sağlık Bakanlığı’na Onkoloji Merkezi olarak tahsis edilmesi ile ilgili hem Büyükşehir hem de Alanya Belediyesi’ndeki sürecimiz devam ediyor. İnşallah o süreç tamamlandıktan sonra inşaatın başlaması ile ilgili süreç başlayacak” sözlerine yer verdi.

akp basın 3 b10bb


 ‘İNCE ELEYİP SIK DOKUYORLAR’...
Hastanedeki başhekim atama sürecinin tamamen Sağlık Bakanlığı’nın vereceği bir karar olduğunun altını çizen Toklu, “ Belirli kriterler doğrultusunda atanacak süreç. Bununla ilgili çalışmayı da Sağlık Bakanlığımız yapıyor.  İnce eleyip sık dokuyorlar. Konuya hassasiyetlerini biliyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde asaleten bir başhekim atanacaktır. Orası sadece Alanya’ya hizmet veren bir hastane değil. Gazipaşa, Anamur, Gündoğmuş, İbradı, Akseki, Manavgat ve hatta farklı illerden dahi hasta alan ve bu hastaların tedavisine cevap veren bir hastanemiz var. Günlük 6-7 bine yakın vatandaşımızın hastanede tedavi görmek için başvuru yaptığı bir hastane haline geldi. Tabi ki de hastanenin eksiklikleri var. Biz bunu biliyoruz. Bu eksikliklerin giderilmesi için de çalışıyoruz. Öncelikle bu sıkıntıların hiçbirine kulak tıkamadığımızın bilinmesini istiyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başhekim atanması ile birlikte içerideki yaşanan ufak tefek sıkıntıların giderilmesi noktasındaki çözümler oluşacaktır" diye konuştu.


 YENİDEN ANKARA’YA GİDECEKLER...
“ En önemli ziyaretlerimizden bir tanesi de İç İşleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’ ya olan ziyaretimizdi” diyen Toklu, “ Özellikle esnaflarımızdan gelen müzik yayınlarının uzatılması ile ilgili talepleri ve gerekçelerini Sayın Soylu’ ya ilettik. İnşallah onunla ilgili de bu hafta tekrar bir Ankara ziyareti gerçekleştireceğiz. Bu ziyarette de geçtiğimiz haftalarda iletmiş olduğumuz taleplerin takipçisi olacağız. 


BAKAN ÇAVUŞOĞLU’NA TEŞEKKÜR...
Alanya’nın ve Antalya’nın sorunlarıyla yakından ilgilenen Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ na olan ziyareti hakkında da Toklu, “ Özellikle bu bakanlıklar düzeyindeki ziyaretlerin gerçekleşmesinde, sorunların yerinde ve hızlı bir şekilde çözülmesi noktasında hem teşkilatımıza hem Alanya’mıza her zaman desteğini sunan, Alanya’mızın gururu Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na bir kez daha teşekkür ederim. İnşallah bu haftaki Ankara ziyaretinde de tekrar Sayın Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya gelip Alanya’nın sorunlarının çözülmesi noktasında desteklerini de isteyeceğiz Bize bu gücü hissettirdiği için bir kez daha teşekkür ederim” dedi.

 

 

 

HABER: İbrahim AKDAĞ

 

Gazeteler