head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

 

Gezi eylemlerini eleştirerek katılımcıları için ‘çürük, sürtük’ diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında Alanya’da suç duyuruları yapıldı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Gezi direnişçilerini kastederek kullandığı, ‘Bunlar çürük, bunlar sürtük’ sözleri hakkında suç duyuruları devam ediyor. Alanya’da vatandaşlar, Alanya Adalet Sarayı’na giderek suç duyurusunda bulundu. 

erdoğana suç duyurusu 2 e5570

Alanya Adalet Sarayı önünde toplanan vatandaşlar adına açıklama yapan Avukat Halime Şenli; " 2013’teki Gezi olayları hiç kimsenin emriyle yapılmadı. Hiç kimse organize etmedi. Bu halkın kendisinin özgürlüklerine getirilen kısıtlamalara, katledilen doğaya, kadın cinayetlerine karşı bir isyanıydı. Kendiliğinden gelen bir isyandı. Bizler de hepimiz Alanya’da Gezi Parkı eylemlerine katıldık. 1 Haziran 2013 günü Alanya tarihinin en büyük yürüyüşü gerçekleştirildi. Kendiliğinden 15 bin kişi oraya geldi. Gezi’nin 9’uncu yılında 1 Haziran’da aynı zamanda AK Parti Genel Başkanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mecliste yaptığı konuşmada Gezicilere ‘çürük, sürtük, terörist’ dedi. Biz bu söylemleri kabul etmiyoruz. Biz hepimiz Gezi’deydik. Hiçbirimiz sürtük de, terörist de değiliz. Ayrıca bunlar bir cumhurbaşkanına, AK Parti Genel Başkanı’na yakışmayan sözler. Bunlar Türk Ceza Kanunu’na göre hakaret içeren sözler. Biz de burada Cumhurbaşkanı, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında hakaret, halkı kin ve nefrete teşvik, halk ayrımcılığa teşvik suçları nedeniyle hep birlikte suç duyurusunda bulunuyoruz” dedi.

 

 

 

 

 

 

HABER: Mertcan YILMAZ

 

Gazeteler