head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 26 Nisan 2024

 

Zafer Partisi Genel Başkanı ve TBMM Milletvekili olan Ümit Özdağ'ın Hatay'da konvoyu durduruldu, kente girişine izin verilmedi... 

 

özdağı hataya almıyorlar 5 62b50

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın, bir dizi toplantıya katılmak için gitmek istediği Hatay'a girişine izin verilmedi, konvoyu durduruldu. Valiliğin kentteki etkinlikleri 1 hafta süreyle iptal etmesiyle girişine izin verilmediği bildirilen Özdağ, "Hatay sınırına mayın döşeyeceğiz" açıklaması nedeniyle kente alınmadığını söyledi.

özdağı hataya almıyorlar 2 05789

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı ile Hatay Valisi Rahmi Doğan konuyla ilgili açıklama yaptı.

Adana'da dün partisinin 1’inci Olağan Adana İl Kongresi’ne katılan Ümit Özdağ, sabah saatlerinde bir dizi toplantıya katılmak için Suriye sınırındaki Hatay'ın Reyhanlı ilçesine hareket etti. Adana'daki konuşmasında, "Reyhanlı'da, Türkiye-Suriye sınırına, iktidara geldiğimizde tamamlamak üzere ilk mayını yerleştireceğiz” diyen Özdağ'ın konvoyu, Hatay'ın girişinde durduruldu.

özdağı hataya almıyorlar 3jpg 84420

ALANYA GÜNEŞİ SORUYOR? 700 BİN SURİYELİNİN YAŞADIĞI TÜRK TOPRAĞI HATAY İLİNE ,TBMM MİLLETVEKİLİ HANGİ HAKLA SOKULMAZ?

Jandarma tarafından yolu kesilen Özdağ'a valilik kararıyla kente girişinin uygun olmadığı bildirildi. Özdağ, burada yaptığı açıklamada, bölgede partililerle bekleyeceklerini, Hatay'a girmeden dönmeyeceklerini kaydetti. "Hatay sınırına mayın döşeyeceğiz" açıklaması nedeniyle kente alınmadığını savunan Özdağ, "Türkiye'deki tüm Zafer Partilileri Hatay'a bekliyorum" dedi.

özdağı hataya almıyorlar 4 b2098

Özdağ'ın polis ve jandarma ekipleri tarafından bir benzinlikte bekletildiği öğrenildi.

Sosyal medya hesabı Twitter'da bir paylaşımda buluna Özdağ, "Zafer Partisi olarak Hatay’a Türkiye sınırları içerisinde karayolu ile giriş yapamıyoruz" dedi. Özdağ, paylaşımında, "Zafer Partisi olarak Hatay’a Türkiye sınırları içerisinde karayolu ile giriş yapamıyoruz. Hatay’a; IŞID veya PKK’lı bir terörist, sapık bir Afgan olarak girmek ise serbest. Zafer Partisine girmek yasak. Suriye’ye geçerek Hatay’a girmek en güvenli ve kolay yol" ifadelerini kullandı.

 

BİR TEPKİ DE SEVDA ÖZBEK'TEN GELDİ...

SEVDA ÖZBEK 648d2

Zafer Partis Genel Başkan Yardımcısı Sevda Özbek ise yaptığı açıklamada ; "Bu artık bir vatan meselesidir. Türkiye’nin bir iline Hatay’a Türk vatandaşları giremez hale geldi. Bu yasak kalkmadan buradan hiç bir yere gitmiyoruz. Hatay Erzin Dağsa dinlenme tesislerindeyiz. Tüm Türkiye’yi yanımıza desteğe çağırıyoruz." diyerek tepkisini ve vatansever Türk halkını duyarlılığa,desteğe davet etti.

 

 

 

 

HABER: İbrahim AKDAĞ

KAYNAK: Ajanslar

 

 

 

 

 

 

 

 

Gazeteler