head
2183026 810x458 75f08
Salı, 16 Nisan 2024

 

2024 Yerel seçimlerinin yarın karşımıza çıkacak olması gerçeği birçok siyasiyi heveslendiriyor olması yanında bir çoğunu da tatlı bir telaşa sokuyor...

PALAMUTÇU KÖŞE 2 1edc2


2023 T.C. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin gündemde aldığı yer tabii ki çok önemli ve herkes tarafından da yakinen takip ediliyor. Sayın T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bey tekrar aday, ancak karşısında kim aday olabilecek henüz kesinleşmemiş dolayısıyla bir belirsizlik hâkim bazı cephelerde.


Bu seçimin sonucuna göre vaziyet almayı ve davranmayı düşünen yerel yönetim aday adayları her gün ortalarda. 2023 Seçimlerinin bir de böyle bir önemi ve Yerel yönetim adayların tayini anlamında da belirleyiciliği var şüphesiz.


Bu duruma ilaveten Alanya'mız özelinde bir başka gerçek daha var ki oda Alanya'mızın 2014 seçimlerinden önce il olup olmayacağı konusu.


Antalya'nın Büyükşehir olması, dolayısıyla Alanya'mızın Büyükşehir kanunu kapsamında seçimlere giriyor olması eskiden belde olan yerleşimlerin artı köylerin mahalle olarak anılmaları ve seçimlerde T.C. Alanya Belediyesi Başkanlığına oy kullanmaları tabii olarak sonuçları etkileyen bir durum.


Peki Alanya İl olursa işte o zaman dengeler bir kez daha değişecek sonuçlar mutlaka etkilenecek.


İl olan Alanya;
Mahmutlar, Demirtaş, Konaklı, Avsallar gibi ilçelere sahip olacak ve oralarda kendi belediyelerini sahiplenecek ve seçecek bu anlamda Alanya için oy kullanmayacak. Köylerin oyları kendi bölgesinde kalacak.

Şimdi bu tespiti yaptıktan sonra yerel yönetim aday adaylarını bu konuyu değerlendirmeye ve 2024'te böylesi bir durumla karşı karşıya kalmasının çok mümkün olduğunu hatırlarında tutmaları gerekliliğini hatırlatmak istedim.

Hani hepimizin yakından bildiği ve tüm hikayelerini zevkle okuduğumuz Nasreddin Hoca var ya, hepimizin bildiği Akşehir gölüne maya çalarken kendisine hoca hiç göle yoğurt mayası çalınır mı, hiç tutar mı diyerek karşı çıkanlara '' YA BİR DE TUTARSA '' deyişi var ya hiç akıldan çıkarmamak gerek.


Kalın sağlıcakla.

Gazeteler