head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

İBB'nin seçilmiş Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugünkü seçim turuna Bahçelievler Zafer Mahallesi'ndeki semt pazarında başladı. Vatandaşların ve pazarcı esnafının yoğun ilgi gösterdiği İmamoğlu, cep telefonlarından canlı yayın yapan yurttaşların yakınlarıyla da konuşma fırsatı buldu. Pazar ziyaretinde her zaman olduğu gibi, İmamoğlu ve vatandaşlar arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Bu diyalogların birinde yaşlı ir vatandaş kalabalık arasındaki İmamoğlu'na, ''Alooo İmamoğlu sen misin'' diyerek seslendi. İmamoğlu, ''Ben de Rizeliyim'' diyen yaşlı kadına, ''Dua et bana'' karşılığını verdi. İmamoğlu'nun bu sözlerine yaşlı kadının yanıtı, ''Hem de nasıl dua ediyorum'' oldu. İmamoğlu, Cuma namazını pazar yakınındaki Yenibosna Merkez Camii'nde kıldı. İmamoğlu'nun camiden ayrılışı sırasında bir kişi, ''Kahrolsun PKK'' diye bağırdı. Provokatör polis tarafından gözaltına alındı. Cami önünde İmamoğlu'nu bekleyen yüzlerce vatandaş, ''Ekrem Başkan'' tezahüratıyla seçilmiş İBB Başkanı'na destek vererek, provokatörü yuhaladı.

ALOOO 2 1559307159 PHOTO 2019 05 31 14 43 27 1 13a38

Seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugünkü seçim turuna Bahçelievler Zafer Mahallesi'ndeki semt pazarını ziyaret ederek başladı. Pazarda, üzerlerinde, ''Her şey çok güzel olacak'' ve ''İmamoğlu varsa umut var'' yazılı bez torbalar dağıtıldı. Pazar girişinde alkışlarla karşılanan İmamoğlu, vatandaşlarla fotoğraf çektirdi. Bir pazarcı esnafı, İmamoğlu'nun, ''Bereketli olsun'' sözlerine, ''Sen geldin pazara bereket geldi'' şeklinde karşılık verdi. Bu sırada yaşlı bir kadın vatandaş ''Çok üzülüyorum. Sana hep dua ediyorum'' dedi ve İmamoğlu'na sarılarak ağladı. İmamoğlu, vatandaşı, ''Senin duan kabul olur'' sözleriyle teskin etti. Başka bir yaşlı kadın vatandaş da kalabalık arasındaki İmamoğlu'na, ''Alooo İmamoğlu sen misin'' diyerek seslendi. İmamoğlu, ''Ben de Rizeliyim'' diyen yaşlı kadına, ''Dua et bana'' karşılığını verdi. İmamoğlu'nun bu sözlerine yaşlı kadının yanıtı, ''Hem de nasıl dua ediyorum'' oldu.

ALOO 3 1559307159 PHOTO 2019 05 31 14 43 25 1 07e72

''BÜTÜN TÜRKİYE'Yİ GEZECEĞİM; KUCAKLAŞACAĞIZ''

Cep telefonlarıyla kayda giren birçok vatandaş, yakınlarını canlı yayınlarla İmamoğlu ile buluşturdu. İmamoğlu, bu konuşmaların birinde Muş'ta ikamet eden bir vatandaşa, ''Muş'a sevgiler. Bütün Türkiye'yi gezeceğim. Kucaklaşacağız'' şeklinde seslendi. Pazarcı babasının yanında tezgahta bulunan 8 yaşındaki Muhammet Salih Yıldırım, ''Ekrem Abi, her şey çok güzel olacak'' diyerek İmamoğlu'nun boynuna sarıldı. İmamoğlu, küçük Yıldırım'a okulunu ihmal etmemesi tavsiyesinde bulundu. Vatandaşların yoğun ilgisi altında turunu bitiren İmamoğlu, pazardan, ''Halkın umudu İmamoğlu'' sloganıyla uğurlandı. İmamoğlu, pazarın ardından aynı mahalledeki Yenibosna Merkez Camii ve Kuran Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nde vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşlarla bir süre sohbet eden İmamoğlu, Cuma namazını Yenibosna Merkez Camii'nde kıldı. İmamoğlu'nun camiden ayrılışı sırasında bir kişi, ''Kahrolsun PKK'' diye bağırdı. Provokatör polis tarafından gözaltına alındı. Cami önünde İmamoğlu'nu bekleyen yüzlerce vatandaş, ''Ekrem Başkan'' tezahüratıyla seçilmiş İBB Başkanı'na destek vererek, provokatörü yuhaladı.

ALOOO 4 1559307157 PHOTO 2019 05 31 14 43 26 2 109b7

Gazeteler