head
2183026 810x458 75f08
Salı, 23 Nisan 2024

 

CHP lideri Kılıçdaroğlu, sosyal konut projesine "Topla paraları fakir fukaradan, seçim sürecini finanse et. Banker Erdoğan mısın sen? Yeter be adam!" diyerek tepki gösterdi...  

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı sosyal konut projesine ilişkin sosyal medya hesabı Twitter üzerinden paylaşımda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Müteahhitlerin bu işe girmesi için hazineden gelir güvencesi ver” sözleriyle seslenen Kılıçdaroğlu, “Erdoğan garanti vermezsen, bu proje bir Banker Yakup zihniyetinden ibarettir. Topla paraları fakir fukaradan, seçim sürecini finanse et. Banker Erdoğan mısın sen? Yeter be adam!” dedi.

‘SEÇİM ÖNCESİ PARA TOPLAMAK İÇİN YAPIYORSUN BUNU’...

Kılıçdaroğlu, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Konut meselesi gündemde. Defalarca ısıtılıp ısıtılıp insanımızın önüne konmuş bir proje. Yıllardır aynı hikaye. Erdoğan, biliyorum seçim öncesi para toplamak için yapıyorsun bunu. Ben sosyal devletin savunucusu olarak sosyal konutların yaygınlaşmasını canı gönülden istiyorum. Sana inanalım istiyorsan, bu işe müteahhitlerin girmesi için hazineden gelir güvencesi ver. Beşli çeteleri semirttin, asıl fakir fukaranın konutu için garanti ver. Vermezsen, sen de biliyorsun ki bu proje bitmeyecek. Gerçi alışkınsın sen boş toprağa yalandan beton harcı dökmeye… Ben de buradan taahhüt ediyorum, biz iktidara geldiğimizde bu garantilerin arkasında duracağız. Erdoğan garanti vermezsen, bu proje bir Banker Yakup zihniyetinden ibarettir. Topla paraları fakir fukaradan, seçim sürecini finanse et. Banker Erdoğan mısın sen? Yeter be adam!” 

Gazeteler