head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

 

 

CHP'nin Alanya ve Gazipaşa'daki önemli isimlerinden olan Diş Hekimleri Odası Alanya Temsilcisi Dt. Murat Özçelik, Millet İttifakı iktidarında Alanya ve Gazipaşa'nın tarımda hak ettiği desteği ve itibarı göreceğini belirterek üreticilere vaatleri sıraladı...

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Alanya ve Gazipaşa'daki önemli isimlerinden olan Diş Hekimleri Odası Alanya Temsilcisi Dt. Murat Özçelik, Millet İttifakı iktidarında Alanya ve Gazipaşa tarımına yönelik yapılacak çalışmaları aktardı.

CHP VE ÇİFTÇİLER 2 d57e0

Dt. Özçelik, sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:


'ÜRETİCİMİZİN SU SORUNU OLMAYACAK'...
"Halkın masasının işbirliğinde Millet İttifakı iktidarında Alanya ve Gazipaşa tarımda hak ettiği desteği ve itibarı görecek. Özellikle kuraklığın yarattığı tarımsal sulamadaki sıkıntılar nedeniyle Yeniköy Barajı'nın ivedilikle bitirilerek Alanya’da Dim ve Yeniköy barajlarından tarımsal sulama ihtiyacı giderilecek. Gazipaşa’daki Gökçeler Barajı'ndan gelen kapalı sulama sisteminin bozuk ve işlevsiz kısımları ivedilikle revize edilerek, ihtiyacı olan tüm mahalleleri suya sorunsuz bir şekilde kavuşturacağız. Özellikle muz üretiminin yoğun yapıldığı, su sıkıntısının yaşandığı ve yüksek enerji giderinin olduğu Güney, Zeytinada ve Muzkent mahallelerinde 20 yıldır söz verilip yapılmayan gölet projesini hayata geçireceğiz. Üreticilerimizin su sorunu olmayacak.


'ENERJİ İNDİRİMİ VE UCUZ MAZOT'...
Tarımsal üretimde çiftçinin kullandığı enerjide indirime gideceğiz, yakıtta kırmızı mazot uygulaması ile tarımsal üretimde çiftçilerimize ucuz mazot desteği vereceğiz. Çiftçilerimizin Tarım Kredi Kooperatifi ve Ziraat Bankası'ndan aldığı kredilerin tüm faizleri silinecek ve üreticimiz hacizlerden kurtulacak. Alanya ve Gazipaşa tropikal tarımda hızla büyüyen bir bölge. Bu bölgemizi tropikal üretim merkezi yapacağız. Tropikal ürünlere özel daha fazla destek vereceğiz. Bölgenin mikroklima iklim özelliği nedeniyle üretime çok elverişli olması nedeniyle verilen desteklerle ihracatımızı arttıracağız.

 

CHP VE ÇİFTÇİLER 1 7890a

'ALANYA VE GAZİPAŞA TROPİK TARIM AR-GE MERKEZİ'...
Özellikle avokado üretimindeki artışla kozmetik, sağlık ve gıda sanayisinde AR-GE Merkezi kurarak tüketim alanını genişleteceğiz. Gazipaşa Alanya Havalimanı'nın kapasitesini arttırarak tarım ürünlerinin uçak kargo ile sevkiyatını sağlayacağız.
Genel seçimlerde iktidar olduğumuzda, bölgemiz için hem tarımda hem turizmde sivil toplum temsilcilerimiz ve dinamikleri ile master planı hazırlanacak, planlı, kurallı, kimlikli bir büyüme ve gelişim gerçekleşecek. Genel iktidarımızda Gazipaşa ve Antalya Büyükşehir belediyelerimizin yanında Alanya Belediyesi’ni de kazanarak, bölgemizde yerel yönetimlerimizin ve hükümetimizin de desteği ile kooperatifçiliği hayata geçireceğiz. Üreticilerimiz bu sayede alın terinin karşılığını alacak, vatandaşlarımız da daha ucuz ürüne ulaşacak. Bölgemiz özellikle başta tropikal ürünlerle birlikte tarımsal ihracatını ve turizm gelirlerini arttırarak, ülkemize döviz girişine çok daha ciddi katkılar sunacaktır."

 

 

 

HABER: Emine YILMAZ

Gazeteler