head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

 

Cikcilli Bölgesinde yapılması planlanan ALKÜ Yerleşkesinin atıl durumda beklemesine tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Coşkun Karadağ basın açıklaması yaptı...

CHP--Cumhuriyet  Halk Partisi Alanya  İlçe başkanı Coşkun Karadağ, yönetim kurulu üyeleri ve partililerle Cikcilli'de yapılması planlanan ALKÜ yerleşkesine giderek yerinde incelemeler yaptı.


Başkan Coşkun Karadağ basına yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Cikcilli bölgesinde ormandan 875 dönümlük arazi Tıp Fakültesi, Sağlık ve Spor Alanı yapılmak amacıyla ALKÜ yerleşkesi olarak kiralanmıştır. Gerçekten de Tıp Fakültesi, Sağlık ve Spor Alanı Alanya için önemli bir ihtiyaçtır. 267.750 metrekarelik kapalı alan yapılması, 2022 yılında bitirilmesi ve açılması planlanmasına rağmen şu anda sadece yarım yamalak yapılmış bir hafriyatla atıl durumda kalmıştır. Merkezi hükümetin böyle önemli bir projeye ödenek ayırmaması Alanya'ya şaşı baktığının bir göstergesidir. Bu proje kapsamında 1700 metrelik bir yol yapımı da söz konusudur. Bunlar zamanında yapılamadığı için Cikcilli Mezarlığı yolu da toz toprak içinde bırakılmıştır. CHP iktidarında Bay Kemal sözümüzdür; yarım kalan tesisler ve projeler bir an önce tamamlanacak ve vatandaşlarımızın hizmetine açılacaktır."

 

 

HABER: Emine YILMAZ

Gazeteler