head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

 

Masum halk üzerindeki terör ve baskısının alt edilmek zorunda olduğunu ifade eden CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, “Sınır kapıları yol geçen hanı gibi. Teröristler ülkemize giriyor ve burada çalışma ortamı buluyor” dedi...

 

BAŞKAN KARADAĞ: "SINIRLARIMIZ YOL GEÇEN HANI DEĞİL"...


CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, terör olaylarının sınır ötesinden geldiğine dikkat çekerek mutlaka sınırların zapturapt altına alınması gerektiğini söyledi. Yönetim kurulu toplantısının ardından gündeme dair açıklamalarda bulunan Karadağ, sözlerine İstanbul-İstiklal Caddesi’ndeki saldırıya değinerek başladı. Karadağ, “Geçtiğimiz hafta İstanbul’da menfur bir saldırıyla karşılaştık. Bu saldırıyı lanetliyoruz. Bu ilk defa karşılaştığımız bir olay değil ama ülkemiz terörden çok çekti. Mutlaka bir şekilde özellikle masum halkın üzerindeki terör olayını, şiddetini ve baskısını alt etmek zorundayız. Bu konuda hükümetin terör konusundaki davranışları, takip ettiği olaylar ve dış politika çok önemli. Bundan 6 ay önce biz genel merkezin sloganıyla hudut namustur demiştik. Terör olaylarının ülkemizdeki en büyük destekçisi ve geldiği yer sınır ötesi. Dolayısıyla mutlaka sınırlarımızı zapturapt altına almak zorundayız. Özellikle sınır kapıları yol geçen hanı gibi. Teröristler ülkemize giriyor ve burada çalışma ortamı buluyor. Sonra birtakım kişilerin teşviki ve para destekleriyle saldırı gerçekleştiriyor. 6 vatandaşımızın ölümünü canı gönülden hissediyorum. Hep beraber üzülüyoruz. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralanan 81 vatandaşa acil şifalar diliyoruz” dedi.

CHP 1 86b74

“HÜKÜMET GÜN YÜZÜNE ÇIKARTMAK MECBURİYETİNDE”...

Emniyet güçlerinin saldırıyı yapan kadını kısa sürede yakaladığını ifade eden Karadağ, Türkiye’de yıllar önce faili meçhul cinayetlere kurban giden Uğur Mumcu, Muammer Aksoy, Ahmet Taner Kışlalı, Gaffar Okan, Abdi İpekçi, Bahriye Üçok’un faillerinin hala bulunamadığını hatırlattı. Karadağ, “Belki o dönemde bugünkü kadar teknoloji yoktu ama bugünkü teknolojiyle o günkü cinayetlerin ne amaçla yapıldığını hükümet gün yüzüne çıkartmak mecburiyetinde” diye konuştu. Karadağ, sözlerinin sonunda Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) seçimlerine değindi. Karadağ, seçimde yarışan 3 adayı da tebrik ederek kazanan Eray Erdem ile ALTSO Meclis Başkanı seçilen Mehmet Kural’a başarılar diledi. Karadağ, kazananın Alanya olduğunu söyledi.

 

 

 

 

HABER: Emine YILMAZ

Gazeteler